ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: Νέα επώδυνα μέτρα πίσω από τον ανεύθυνο εκβιασμό

Μιχελάκης: Νέα επώδυνα μέτρα πίσω από τον ανεύθυνο εκβιασμό
"Oμολογούν την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής τους" ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ...

«Πρώτον, ομολογούν την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής τους. Και Δεύτερον, εκβιάζουν τον κόσμο να υποκύψει σ’ ένα ακόμη, πιο επώδυνο πακέτο μέτρων. Και στον εκβιασμό αυτό επιστρατεύουν με ανευθυνότητα την απειλή χρεοκοπίας και της εξόδου από την Ευρωζώνη», σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την τελευταία δήλωση Δαμανάκη αλλά και τις δημόσιες "προειδοποιήσεις" των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου περί χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών σε περίπτωση που δεν εκταμιευθεί η 5η δόση.

«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι έκανε το Νοέμβριο του 2009, οδηγώντας τη χώρα στο Μνημόνιο. Όταν, δηλαδή, μιλούσαν για κίνδυνο «χρεοκοπίας», για «διεφθαρμένη χώρα», για «οικονομία στην εντατική», για «Τιτανικό» που βουλιάζει. Τώρα, έφτασαν στο σημείο να απειλούν ακόμη και με έξοδο της χώρας από τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, ακόμη και για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βάζουν στο παιχνίδι της αποτυχίας τους ακόμη και το μεγαλύτερο επίτευγμα της Μεταπολιτευτικής Περιόδου: την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια που πέτυχε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής» σημείωσε, προσθέτοντας πως οι ημέρες που επέλεξε η κυβέρνηση να κάνει «όλα αυτά τα περίεργα, ακατανόητα και επικίνδυνα, συμπίπτουν με την Επέτειο της υπογραφής της προσχώρησης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για την 5η δόση

«Ρωτάει η κυβέρνηση τι θα κάνουμε αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση της βοήθειας. Ουσιαστικά θέλουν να καταστήσουν ένοχο τον ερωτώμενο. Ενώ την ευθύνη της απάντησης την έχει η κυβέρνηση. Αυτοί υπέγραψαν χωρίς να διαπραγματευτούν το Μνημόνιο. Αυτοί πανηγυρίζουν γι’ αυτό. Αυτοί έπεσαν έξω σε όλα. Και τώρα ρωτάνε τους άλλους τι θα γίνει. Αφού έκαναν ό,τι έκαναν τώρα μας γυρεύουν και τα ρέστα» τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης και επανέλαβε πως ο κεντρικός άξονας των προτάσεών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η μείωση των φόρων, όπως αναπτύχθηκε στο Ζάππειο 2. Όπως υπενθύμισε με την πρόταση αυτή μπορεί να προκληθεί ένα δημιουργικό σοκ στην οικονομία. Αντίθετα, η αύξηση των φόρων που επιβάλλει η κυβέρνηση προκαλεί παραλυτικό σοκ στην οικονομία.

Για τις νέες έξωθεν πιέσεις συναίνεσης

«Στις 18 Μαΐου, σε ανάλογη δήλωση, απαντήσαμε ότι η Ελλάδα έχει και Σύνταγμα και Θεσμούς και Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση και Αξιοπρέπεια. Το θέμα, πλέον, είναι τι απαντάει η κυβέρνηση σε τέτοιες δηλώσεις που αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας», τόνισε σχετικά με την παρέμβαση του Ολλανδού Υπουργού των Οικονομικών, περί ανάγκης συναίνεσης.

Για το κίνημα των Ελλήνων «Αγανακτισμένων»

«Το πιο ενδιαφέρον είναι πως αυτές οι κινητοποιήσεις είναι ακηδεμόνευτες. Και ελπίζουμε να παραμείνουν έτσι», σημείωσε, λέγοντας πως η ΝΔ τις παρακολουθεί με ενδιαφέρον.