ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάψευση ΥΠΕΞ: Ο Κοτζιάς έθεσε στον Σταϊνμάγερ το θέμα των αποζημιώσεων

Διάψευση ΥΠΕΞ: Ο Κοτζιάς έθεσε στον Σταϊνμάγερ το θέμα των αποζημιώσεων

Oι γερμανικές αποζημιώσεις στο επίκεντρο άλλης μίας δημόσιας αντιπαράθεσης Αθήνας – Βερολίνου: Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε το γερμανικό σχετικά με το αν έθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών το ζήτημα στον Γερμανό ομόλογό του, κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία.

«Το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων ετέθη κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο Βερολίνο, στις 10 Φεβρουαρίου 2015, τόσο στην Κοινή Συνέντευξη Τύπου όσο και στην κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας.

Το σχόλιο ήρθε ως απάντηση στη σημερινή δήλωση της αναπληρώτριας εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, κυρίας Sawsan Chebli, πως εξ όσων γνωρίζει, το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων δεν συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης των δύο υπουργών στο Βερολίνο. Ο ο κ. Κούτρας υποστήριξε πως όχι μόνο τέθηκε από τον Έλληνα υπουργό το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων αλλά ο κ. Κοτζιάς πρότεινε στον κ. Σταϊνμάγερ τη σύσταση κοινής ελληνογερμανικής επιτροπής που θα εξετάσει όλες τις πλευρές του ζητήματος.

Nωρίτερα, πάντως, η γερμανική κυβέρνηση, δια στόματος του εκπροσώπου τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, είχε διαμηνύσει πως το θέμα των αποζημιώσεων έχει διευθετηθεί οριστικά.

Σχετικές ειδήσεις