ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείδωσε η κομματική πειθαρχία στη Συγγρού

Κλείδωσε η κομματική πειθαρχία στη Συγγρού
«Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα», επιμένει ο Γιάννης Μιχελάκης...

«Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα», επιμένει ο Γιάννης Μιχελάκης, στο ερώτημα αν θα δουν την πόρτα τις εξόδου, «γαλάζιοι» βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, παρεκκλίνοντας της επίσημης στάσης του κόμματος, σε ένα νομοσχέδιο μείζονος σημασίας.

Ωστόσο, η «Συγγρού» έχει φροντίσει να διαμηνύσει σε όλα της τα στελέχη, μέσω του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Κωνσταντίνου Τασούλα, πως η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ξεκάθαρο «όχι», στο μεσοπρόθεσμο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση το φέρνει στη βουλή με ένα άρθρο, όπως τους προϋπολογισμούς.

Οι δημόσιες διαφοροποιήσεις βουλευτών της παράταξης –με πιο ηχηρή εκείνη της Έλσας Παπαδημητρίου-, υποχρέωσε την αξιωματική αντιπολίτευση να «γνωστοποιήσει» την πρόθεσή της, σε κάθε κομμάτι της Κ.Ο., ωστόσο μέχρι στιγμής τα κεντρικά του κόμματος αποφεύγουν τις σκληρές δημόσιες διατυπώσεις και τις «επίσημες ανοιχτές απειλές διαγραφών», προκειμένου να μην οξύνουν τα πνεύματα αλλά και για να μην δώσουν αφορμή για σειρά δημοσιευμάτων, περί αναταράξεων στους κόλπους της ΝΔ, με αφορμή μάλιστα μια στάση, που ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει «σημαία» του κόμματος.

Η απόφαση πάντως είναι ειλημμένη, αφού δεν μπορεί όπως λένε συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά, η ΝΔ να υποδεικνύει έναν διαφορετικό, αποτελεσματικό δρόμο εξόδου από την κρίση και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος να υπερασπίζεται τη θέση του με ζήλο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και την ίδια ώρα, βουλευτές της παράταξης, να «συναινούν δια της ψήφου τους, στη συνέχιση του λάθους».