ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιμέτωποι με τα «πυρά» βουλευτών οι υπουργοί

Αντιμέτωποι με τα «πυρά» βουλευτών οι υπουργοί
Αντιμέτωποι με την έντονη κριτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν...

Αντιμέτωποι με την έντονη κριτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν, πλην του κ. Παπακωνσταντίνου και οι υπόλοιποι υπουργοί που μετείχαν στο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Σε δραματικούς τόνους, οι υπουργοί που ανέλαβαν να παρουσιάσουν τους άξονες του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, προσπάθησαν να πείσουν τους βουλευτές για την ανάγκη να υπερψηφίσουν το πλαίσιο, όταν έρθει στη Βουλή.

«Αντιμετωπίζουμε τα αποτελέσματα της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την στάση πληρωμών και την διαχείριση του χρέους. «Οι εκλογές θα συνιστούσαν απόδραση και θα οδηγούσαν τη χώρα σε περιπέτεια», υπογράμμισε.

Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία απόφαση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα δεν συνδέεται με την θετική ψήφο προς το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Τα διλήμματα είναι υπαρκτά» ανέφερε από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, που ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι πολίτες διαμαρτύρονται για την κοινωνική αδικία.

Για το σκοπό αυτό, η κ. Κατσέλη πρότεινε τον υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης, αντί της μείωσης του αφορολόγητου, θέτοντας ως «κόκκινη γραμμή» το να μην πλήξουν τα νέα μέτρα τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα επικουρικά ταμεία έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, προειδοποιώντας ότι χωρίς παρέμβαση τα αποθεματικά των Ταμείων αυτών θα εξαντληθούν ως το 2015 και τότε ή θα πρέπει να μειωθούν κατά 50% οι συντάξεις ή τα Ταμεία δεν θα έχουν να πληρώσουν.

Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, ώστε 100.000 χαμηλοσυνταξιούχοι να ενισχύσουν το εισόδημά τους.