ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Reuters: Δεν έρχεται σήμερα η τρόικα - Αναζητούν «ασφαλές» μέρος για να φιλοξενηθούν τα μέλη της

Reuters: Δεν έρχεται σήμερα η τρόικα - Αναζητούν «ασφαλές» μέρος για να φιλοξενηθούν τα μέλη της

Δεν θα έρθει τελικά σήμερα (24/07/2015) η Τρόικα στην Αθήνα, έπειτα από την εμπλοκή που παρουσιάστηκε εχθές με το ΔΝΤ. Το Ταμείο έκανε γνωστό ότι δεν θα αποστείλει εκπρόσωπο διότι δεν έχει λάβει σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά.

«Η συμμετοχή μας θα εξαρτηθεί από την ισορροπημένη προσέγγιση στα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων και της ελάφρυνσης χρέους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Η στάση του Ταμείου οδήγησε και τους εκπροσώπους των άλλων δύο θεσμών (Κομισιόν και ΕΚΤ) να μην έρθουν σήμερα στην Αθήνα μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έστειλε σήμερα το αίτημα προς τον ΔΝΤ και το πιο πιθανό είναι η Τρόικα να έρθει στην Αθήνα τελικά τη Δευτέρα.

Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα αφού η συμφωνία για το τριετές πρόγραμμα και τις δράσεις που θα τη συνοδεύουν πρέπει να επιτευχθεί το αργότερο έως της 18 Αυγούστου, ώστε να υπάρξει εκταμίευση και να πληρωθεί η δόση των 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει από την πλευρά του, ότι πρόβλημα υπάρχει και με το μέρος στο οποίο θα καταλύσουν τα μέλη της τρόικας και το πόσο μακριά θα είναι αυτό από το κέντρο της Αθήνας.

Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρει στο Reuters πως το θέμα έχει να κάνει με την ασφάλεια των εκπροσώπων των θεσμών, όσο θα βρίσκονται και θα κινούνται στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν ορισμένα θέματα που έχουμε ακόμη να λύσουμε, αλλά το κυριότερο είναι αυτό της ασφάλειας. Υπάρχουν αρκετές επιλογές στο τραπέζι», ανέφερε ο εν λόγω αξιωματούχος.

Die Welt: Τους στέλνουν 45 λεπτά μακριά από την Αθήνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στους εμπειρογνώμονες των τεχνικών κλιμακίων να καταλύσουν σε ένα ξενοδοχείο εκτός Αθηνών, όχι όμως και πολύ μακριά.

Το ξενοδοχείο θα έπρεπε να βρίσκεται σε απόσταση 45 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας καθαρά για λόγους ασφαλείας, επισημαίνει η εφημερίδα σημειώνοντας ότι ήδη τα τεχνικά κλιμάκια έδωσαν αρνητική απάντηση στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι εμπειρογνώμονες των τεχνικών κλιμακίων απέρριψαν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης με το επιχείρημα ότι μία τέτοια απόσταση θα τους περιόριζε στο να έχουν μία άμεση επαφή με τα ελληνικά υπουργεία, γράφει η εφημερίδα «Die Welt».

Σχετικές ειδήσεις