ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Το «πραξικόπημα της δραχμής», ο Βαρουφάκης και τα... παραμύθια!

Αποκλειστικό: Το «πραξικόπημα της δραχμής», ο Βαρουφάκης και τα... παραμύθια!

Τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες (και ώρες...) περί του ρόλου του τέως «τσάρου» Γ. Βαρουφάκη σε σενάρια Grexit ή ετοιμασίας για παράλληλα νομίσματα,άλλα βάσιμα και άλλα κατασκευασμένα για προφανείς σκοπιμότητες, προφανώς κινητοποιούν και τη φαντασία ορισμένων, με αποτέλεσμα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας απίθανες ιστορίες!

Μία απ’ αυτές, κυριολεκτικά κατασκευασμένη, δημοσιοποιήθηκε και οι σχετικές πληροφορίες λένε ότι πρόκειται να λάβει έκταση, στα πλαίσια ακριβώς των επιχειρήσεων παραπληροφόρησης.

Σε αυτό το σενάριο παραπληροφόρησης εμπλέκονται ή γίνεται προσπάθεια να εμπλακούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος και ο Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν, Δημ. Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την κατασκευασμένη ιστορία, περασμένα μεσάνυχτα ο Δημ. Αβραμόπουλος τηλεφώνησε στον Πρόεδρο και τον ενημέρωσε πως στις Βρυξέλλες επικρατεί μεγάλη ανησυχία για πιθανό «πραξικόπημα της δραχμής», για προετοιμασίες του Γ. Βαρουφάκη για Grexit ή παράλληλο νόμισμα και άλλα συναφή, εμπλέκοντας μάλιστα και τον Γιούνκερ...

Πάντα κατά το ίδιο κατασκεύασμα, ο Πρ. Παυλόπουλος αμέσως ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα και μάλιστα τη στιγμή που τον ενημέρωνε ο Δημ. Αβραμόπουλος ήταν σε... συνακρόαση. Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Ωραίο (λέμε τώρα...) το παραμύθι και... μάλλον έχει και «δράκους», νοσηρών φαντασιών και θλιβερών σκοπιμοτήτων!

Το Newsbomb.gr, λοιπόν, εγκύρως σας ενημερώνει ότι τίποτα απ’ τα παραπάνω δεν συνέβη! Τίποτα!

Προφανώς ο ευφάνταστος (μάλλον παίζων εν ου παικτοίς...) σεναριογράφος, αναφέρεται σε τηλεφώνημα Αβραμόπουλου προς Παυλόπουλο που έγινε τη νύχτα του δημοψηφίσματος, δεδομένου ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε την επομένη του δημοψηφίσματος, Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν, ότι ούτε εκείνη τη νύχτα ούτε καμία άλλη νύχτα, αφότου ο Πρ. Παυλόπουλος ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική ή άλλη επικοινωνία με τον Έλληνα επίτροπο.

Τέτοιο τηλεφώνημα επομένως δεν έγινε. Κατασκευάστηκε απ’ το σεναριογράφο, ο οποίος προφανώς λειτουργεί στη λογική του «τώρα που βρήκαμε παπά...»!

Αυτό που έγινε υπενθυμίζουμε ότι είναι η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο τα μεσάνυχτα του δημοψηφίσματος (πριν δηλαδή τα «περασμένα μεσάνυχτα» που κατά τον κατασκευαστή σεναρίων ο Αβραμόπουλος τηλεφώνησε σε Παυλόπουλο!), όπου και πρότεινε να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Και στη συνέχεια ο Πρόεδρος άρχισε να τηλεφωνεί στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς...

Αυτά προς αποκατάσταση της (διαρκώς βιαζόμενης) αλήθειας.

Τουλάχιστον για το συγκεκριμένο σενάριο...

Σχετικές ειδήσεις