ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ
Από τις 09.00 το πρωί συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Οικονομικών...

Συνεδριάζει σήμερα στις 09.00 το πρωί, ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση. Σκοπός της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση των βουλευτών από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τον εφαρμοστικό νόμο.

Ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει αναλυτικά τα δεδομένα και ορισμένες εναλλακτικές λύσεις μεταξύ των οποίων πρέπει να γίνει η τελική επιλογή.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης το απόγευμα θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, που ενέκρινε ομόφωνα τον εφαρμοστικό νόμο, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε σκληρή τη μάχη, την οποία δίνει η Ελλάδα, μέσα από μια συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

«Ξέρουμε που πάμε», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως η κυβέρνηση εφαρμόζει συγκεκριμένο σχέδιο μέχρι το 2013, ώστε να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας και να καταστεί το χρέος διαχειρίσιμο.

Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και πιέζουν αφόρητα, καθώς μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος.

Στις 3 Ιουλίου θα συνεδριάσει εκτάκτως το Eurogroup για την εκταμίευση της 5ης δόσης, ενώ στις 8 του επόμενου συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.