ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για ντιμπέιτ: Ο λαός έβγαλε τα συμπεράσματά του

Τσίπρας για ντιμπέιτ: Ο λαός έβγαλε τα συμπεράσματά του

Την ικανοποίησή του για το ντιμπέιτ εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά έγινε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, σε αντίθεση με τους μονολόγους της προηγούμενης τηλεμαχίας.

«Έγινε μια συζήτηση ουσιαστική, ο ελληνικός λαός έβγαλε κάποια συμπεράσματα, μας δόθηκε η δυνατότητα και να ανταλλάξουμε θέσεις, απόψεις, να συγκρουστούμε κιόλας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξερχόμενος από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά το ντιμπέιτ με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, συμπληρώνοντας ότι: «η διαδικασία αυτή δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση με αυτή τη μορφή», καθώς σε σχέση με τα προηγούμενα ντιμπέιτ των δύο διεκδικητών της πρωθυπουργίας που ήταν πάντοτε «στημένοι μονόλογοι», τώρα είναι πιο ανοικτό «και άρα κάναμε μια καλή αρχή και πρέπει να τη συνεχίσουμε, γιατί ο ανοικτός διάλογος είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και τον χρειάζεται το πολιτικό σύστημα».

Σε ερώτηση για το εάν έπαιξε ρόλο, «παρά τις συγκρούσεις», η «καλή χημεία» μεταξύ τους, σε σχέση με τα παλαιότερα ντιμπέιτ, ο κ. Τσίπρας κατέληξε: «Νομίζω ότι αυτό επιτάσσει ο πολιτικός πολιτισμός. Υπάρχει αλληλοσεβασμός και εκτίμηση και διαφωνίες πολιτικές, τις οποίες κρίνει ο ελληνικό λαός».

Σχετικές ειδήσεις