ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κάλπες «ενώνουν» τέως και νυν

Οι κάλπες «ενώνουν» τέως και νυν
Οι εδώ και καιρό βελτιωμένες σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή, γίνονται μέρα με την ημέρα πιο εμφανείς...

Οι εδώ και καιρό βελτιωμένες σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή, γίνονται μέρα με την ημέρα πιο εμφανείς.

Η σιωπή του τέως πρωθυπουργού, ακόμη και στο πρόσφατο «άδειασμα» για την απογραφή, αποδεικνύεται πράγματι χρυσός, αφού η απόφαση του άλλοτε ηγέτη της ΝΔ, να στηρίξει -το τελευταίο διάστημα- όλη τη στρατηγική του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και το αίτημα Σαμαρά για εκλογές, έχει φέρει πιο κοντά τους δύο άνδρες, με το φλερτ να είναι έντονο και στη ρητορική του αρχηγού της ΝΔ.

Το σενάριο των εκλογών και η ανάγκη της συσπείρωσης της βάσης, έχουν οδηγήσει στη δημόσια πια υπεράσπιση της περιόδου Καραμανλή.

«Σταματήστε, το παραμύθι ότι η Νέα Δημοκρατία αύξησε το χρέος στην τελευταία διακυβέρνησή της κατά 125 δισεκατομμύρια μέσα σε 5 χρόνια! Γιατί θα σας επαναλαμβάνω συνεχώς, μέχρι να το εμπεδώσετε, ότι απ’ αυτά τα 125 δισεκατομμύρια που της χρεώνετε, τα περισσότερα αφορούν αναχρηματοδότηση χρέους που βρήκε -χρέους δικού σας- τόκους από χρέος που βρήκε, που εσείς της αφήσατε, υποχρεώσεις που εσείς είχατε αναλάβει για πληρωμές εξοπλιστικών, Ασφαλιστικών Ταμείων και υγείας, και που οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας τελικά πλήρωσαν. Μόνο 7 από τα 125 δισεκατομμύρια, σε πέντε χρόνια, αφορούν την καθαρή προσθήκη χρέους από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και μεσολάβησε και μια παγκόσμια κρίση...», τόνισε μάλιστα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην Βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο, ασπαζόμενος πλήρως τη γραμμή της Καραμανλικής πτέρυγας και υπερασπιζόμενος την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον τέως πρωθυπουργό.