ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονομαχία Ρέππα-Ραγκούση με φόντο τα ταξί

Μονομαχία Ρέππα-Ραγκούση με φόντο τα ταξί
Η πλήρης απελευθέρωση των ταξί δείχνει ότι θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της κόντρας του Γιάννη Ραγκούση με τον Δημήτρη Ρέππα...

Η πλήρης απελευθέρωση των ταξί δείχνει ότι θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της κόντρας του Γιάννη Ραγκούση με τον Δημήτρη Ρέππα.

Μετά τις συμβάσεις παραχώρησης και τα διόδια, ήρθε και η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, με την οποία ο κ. Ραγκούσης «άδειασε» τον προκάτοχό του στο υπουργείο Μεταφορών, ανατρέποντας ότι είχε κάνει ο κ. Ρέππας επί 18 μήνες.

Η νέα κόντρα ξεκίνησε με αφορμή το άνοιγμα του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί όταν ο νέος υπουργός Μεταφορών εμφανίσθηκε αποφασισμένος να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ετοιμάσει ο προκάτοχός του.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, η ρύθμιση που είχε ετοιμάσει ο κ. Ρέππας στο υπουργείο Μεταφορών δεν άνοιγε ουσιαστικά το επάγγελμα, καθώς δεν άλλαζε τον αριθμό των αδειών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
«Δεν βάζω την υπογραφή μου σε ένα Προεδρικό Διάταγμα που κρατάει κλειστό το επάγγελμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», έλεγε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί υπερβολικά ο αριθμός των ταξί, απάντησε πως «η αγορά θα αυτορυθμιστεί».

«Η αγορά δεν έχει ψυχή ούτε συναίσθημα», ήταν η απάντηση του Δημήτρη Ρέππα, σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για να αναγκάσει τον κ. Ραγκούση να διευκρινίσει ότι «θα είναι άνοιγμα με κανόνες και προϋποθέσεις».

Το γεγονός οδήγησε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δώσει στη δημοσιότητα γραπτή ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως ο Δημήτρης Ρέππας «δεν προέβη σε καμία δήλωση σε οιονδήποτε για οποιοδήποτε θέμα».

Γεγονός είναι ότι οι δύο υπουργοί και αλλοτινοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν περνάνε …την καλύτερη φάση τους, με τις κακές γλώσσες να αποδίδουν τη στάση Ραγκούση στην υποβάθμισή του μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.