ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μακρυπίδης: «Το ΥΠΟΙΚ λειτουργεί με την ταχύτητα του νεροπίστολου»

Α. Μακρυπίδης: «Το ΥΠΟΙΚ λειτουργεί με την ταχύτητα του νεροπίστολου»
«Ο ιδιωτικός τομέας σε επίπεδο εκσυγχρονισμού και πληροφορικής τρέχει με την ταχύτητα του πυραύλου...

«Ο ιδιωτικός τομέας σε επίπεδο εκσυγχρονισμού και πληροφορικής τρέχει με την ταχύτητα του πυραύλου. Δυστυχώς το δημόσιο και το Υπουργείο των Οικονομικών λειτουργεί με την ταχύτητα του νεροπίστολου. Ε δεν πατάς τη φοροδιαφυγή με λόγια και νεροπίστολα», σημείωσε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 97,2, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης, προσθέτοντας η αύξηση των φορολογικών συντελεστών στις περισσότερες φορές σημαίνει αύξηση της φοροδιαφυγής και πολύ περισσότερο σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως η σημερινή που ισχύει το «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».

«Όσο προσπαθούν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή με λόγια τόσο αυξάνεται και πολλαπλασιάζεται. Γιατί τα λόγια έρχονται να καλύψουν αδυναμίες που υπάρχουν, είτε στο μηχανισμό, είτε σε επίπεδο νομοθεσίας, είτε πολύ περισσότερο σε έλλειψη σταθερής και διαχρονικής πολιτικής βούλησης. Σήμερα υπάρχει πρόβλημα, όσον αφορά τι φαίνεται στα στοιχεία του εξαμήνου για την απόκλιση που έχουμε στα έσοδα. Είναι γεγονός ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί είναι χαλαροί και αναποτελεσματικοί», σημείωσε, λέγοντας πως οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί είναι αναποτελεσματικοί διότι έχουν απαξιωθεί από τους εκάστοτε πολιτικούς προϊσταμένους.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις Σαμαρά, ισχυρίστηκε πως έχουν ήδη απορριφθεί από την ίδια την πραγματικότητα και από τους δανειστές μας.
«Ότι η μείωση των συντελεστών ή των φόρων, θα φέρει την ανάπτυξη. Το θέμα μας είναι που θα βρούμε τα έσοδα; Να ξεζουμίσουμε πάλι τους μικρούς, τους συνταξιούχους, του μισθωτούς για να μειώσουμε 15% τη φορολογία των επιχειρήσεων; Χρειάζεται μια πρόταση ρεαλιστική. Να μην είμαστε αιθεροβάμονες», κατέληξε.