ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κατρούγκαλος εκθειάζει στη Βουλή το ασφαλιστικό - «τέρας»

Ο Κατρούγκαλος εκθειάζει στη Βουλή το ασφαλιστικό - «τέρας»

Επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, ότι δεν έχει καταθέσει καμία εναλλακτική πρόταση για το ασφαλιστικό, εξαπέλυσε ο από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Διαλύσατε τα δημόσια οικονομικά, εκτοξεύσατε το χρέος και τσακίσατε τον συνταξιούχο», είπε ο υπουργός Εργασίας σε έντονο ύφος, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ενώ συνέχισε λέγοντας, «Η δική μας μεταρρύθμιση έχει δυο χαρακτηριστικά: ισονομία καθώς όλοι - όχι μόνο οι μισθωτοί - θα έχουν επιβάρυνση επι τους πραγματικού τους εισοδήματος 20% για σύνταξη και 7% για φαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης, θα υπάρχει μέριμνα για ειδικές περιπτώσεις γι αυτό και έχουμε την εθνική σύνταξη και ειδική πρόνοια για αγρότες».

Ο υπουργός Εργασίας κάλεσε παράλληλα την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν είναι υπέρ της μείωσης των συντάξεων, αντί της αύξησης των εισφορών, που προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην συνέχεια ο ίδιος υποστήριξε πως το ασφαλιστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια μεταρρυθμιστική τομή που η χώρα έχει ανάγκη από δεκαετίες.

Οι ψευτομεταρρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν έλυσαν το πρόβλημα και γιγάντωσαν τα ελλείμματα. Με τη μεταρρύθμιση η κυβέρνηση μειώνει τα ελλείμματα μέσω κυρίως της αρχιτεκτονικής του νέου συστήματος, ανέφερε.

«Πανηγυρίζοντας» ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε πως η προσαρμογή των επικουρικών συντάξεων αφορά ποσοστό λιγότερο από το 10% αυτών που τη λαμβάνουν, ενώ υπογράμμισε πως οι αναπηρικές συντάξεις δεν θίγονται.

Το σύστημα μας φέρνει μια τομή που το προηγούμενο πολιτικό πελατειακό σύστημα δεν μπορούσε να φέρει, κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις