ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συναίνεση» για τον τουρισμό ζητεί ο Σαμαράς!

«Συναίνεση» για τον τουρισμό ζητεί ο Σαμαράς!
Εθνική συμφωνία για τον τουρισμό με την υιοθέτηση πέντε συγκεκριμένων προτάσεων, ζητά από την κυβέρνηση, με δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς.

Εθνική συμφωνία για τον τουρισμό με την υιοθέτηση πέντε συγκεκριμένων προτάσεων, ζητά από την κυβέρνηση, με δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς.

«Επειδή ακούμε πολλά για «συναίνεση» και παρακολουθούμε πολλές φορές την Κυβέρνηση να προσπαθεί με «μερεμέτια» να λύσει σοβαρά προβλήματα, σήμερα προτείνουμε ένα απλό βήμα συναίνεσης: Για ένα ζήτημα έξω και πάνω από την κομματική διαμάχη.

Για ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά στην Εθνική Οικονομία, και μάλιστα τον πιο νευραλγικό τομέα της σήμερα: Τον Τουρισμό. Καλούμε, λοιπόν, την Κυβέρνηση να βγει από το τέλμα της παθητικότητας και να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες» σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, αιτώντας από την κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλία, για ένα «Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό» ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του Κλάδου.

«Είμαστε εδώ και σας περιμένουμε. Τολμήστε!».

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά πως με την κοινή πεποίθηση ότι ο Τουρισμός αποτελεί εθνική προτεραιότητα, μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε κοινό μέτωπο στην αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, που δυστυχώς –όπως σημειώνει- εδώ και αρκετούς μήνες, υποσκάπτουν την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουρισμού.

Οι προτάσεις της ΝΔ περιλαμβάνουν:

την ίδρυση Αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού.

τη δημιουργία εταιρίας μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

την καθιέρωση μειωμένων και ανταγωνιστικών συντελεστών ΦΠΑ για τις τουριστικές υπηρεσίες.

την εξειδίκευση του χωροταξικού σχεδίου για τον Τουρισμό

τη μείωση της Γραφειοκρατίας.

Ζητά ακόμη τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τουριστικές υπηρεσίες ενώ αναγνωρίζει πως ορισμένες από τις προτάσεις απαιτούν χρόνο για να ευοδωθούν, ωστόσο –όπως σημειώνει- αν υπογραφούν ως βασικά στοιχεία μιας Εθνικής Συμφωνίας για τον Τουρισμό από τώρα, θα αλλάξουν αμέσως το κλίμα στον κλάδο.

«Εμείς, είμαστε εδώ και σας περιμένουμε. Τολμήστε!», καταλήγει ο Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας υπεύθυνες κινήσεις αφού η οικονομία μας έχει την πολυτέλεια να χάνει έσοδα από τον Τουρισμό.