ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον πολιτικό ζήτημα η σημερινή ομολογία Κύρτσου για παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη

ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον πολιτικό ζήτημα η σημερινή ομολογία Κύρτσου για παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη

«Τα όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του σήμερα, Δευτέρα (29/08/2016) ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για τις δηλώσεις του «γαλάζιου» ευρωβουλευτή.

Στην ανακοίνωση του «σχετικά με τη σημερινή ομολογία του κ. Κύρτσου για τις παρεμβάσεις της Ν.Δ. στη Δικαιοσύνη» ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης, ότι «σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Κύρτσος λέει ξεκάθαρα ότι η Δικαιοσύνη είναι αναξιόπιστη, παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές της Ν.Δ. στο θεσμό, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική».

«Αναμένουμε από τον επικεφαλής της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Κύρτσου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ 1: «Η δικαιοσύνη είχε επιρροές πολιτικές επί ΝΔ, έχει επιρροές πολιτικές επί ΣΥΡΙΖΑ, και για να βγάλει μια απόφαση η δικαιοσύνη θέλει και 10-15 χρόνια και αυτός είναι και ένας παράγοντας που δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση».

Σχετικές ειδήσεις