ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη νίκη Μόσιαλου

Πρώτη νίκη Μόσιαλου
Αν και πρωτάρης στις δημόσιες αντιπαραθέσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος φαίνεται πως εκνεύρισε ιδιαίτερα την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.

Αν και πρωτάρης στις δημόσιες αντιπαραθέσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος φαίνεται πως εκνεύρισε ιδιαίτερα την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ. Ο πρόεδρος της κ. Παπασπύρος σε μια έξαρση συνδικαλιστικών εμμονών εκφράστηκε υπέρ των στοχευμένων κινητοποιήσεων στην οικονομικές εφορίες προφανώς παραγνωρίζοντας τις δεξιότητες του καθηγητή του LSE και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ο δεύτερος… πιάνοντας στον αέρα την ευκαιρία «μετέφρασε» την συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του «αντιπάλου» του σε λευκή απεργία.

Κάτι τα χαμηλά αντανακλαστικά του κ. Παπασπύρου, κάτι η σιγουριά που έχει αποκτήσει από τη θέση αυτή τόσα χρόνια, άρχισε να απαντάει δημόσια πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς να μπορεί να καταστήσει σαφές πως δεν θα διακινδυνεύσει την είσπραξη εσόδων από στοχευμένες κινητοποιήσεις.
Αυτό προς ευχαρίστηση του κυβερνητικού στρατοπέδου προκάλεσε την αντίδραση των εφοριακών, οι οποίοι δυσαρεστημένοι, μεν, από τα κυβερνητικά μέτρα, χωρίς διάθεση, δε, να δημιουργήσουν κοινωνική δυσφορία, βγήκαν και ουσιαστικά «άδειασαν» των κ. Παπασπύρο.

Όλοι γνώριζαν στην κυβέρνηση πως ο κ. Παπασπύρος δεν υπεραμύνεται της λευκής απεργίας. Ωστόσο επικοινωνιακά άφησαν να «παίξει μπάλα» ο νέος υπουργός Επικρατείας, μένοντας στα μετόπισθεν οι καθ’ ύλιν αρμόδιοι υπουργοί κκ Ρέππας και Καστανίδης.

Ο κ. Μόσιαλος έχει τη φήμη του νεοφιλελεύθερου που προέρχεται από τον Ρήγα. Πολλά στελέχη, άλλωστε του Ρήγα έχουν μεταπηδήσει σε διάφορα πάλαι ποτέ αντίπαλα στρατόπεδα. Δεν είναι ο πρώτος. Ξέρει, λοιπόν, να διαχειρίζεται το φαινόμενο του «σοβιετισμού» - έστω και ανανεωτικού… – όταν θέλει να υπερασπιστεί τους κανόνες της αγοράς.

Ο κ. Παπασπύρος, πάλι, κατά κοινή ομολογία υποτίμησε τον αντίπαλό του, τι κι αν του διαμήνυσε πως του αρέσει αυτή η μάχη. Ο δεύτερος γύρος σίγουρα θα τον βρει πιο προετοιμασμένο…