ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για την Οικονομία

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή  για την Οικονομία
Σκληρή αντιπαράθεση Βενιζέλου - Τσίπρα...

Τα ξίφη τους για την οικονομία διασταύρωσαν σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος με τον αρχηγό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα.

Ο κ. Βενιζέλος στην τοποθέτησή του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, σημειώνοντας ότι θα αλλάξει η δυσμενής κατάσταση για τη χώρα. Τόνισε επίσης για ακόμα μια φορά την ανάγκη ενιαίας εθνικής γραμμής.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που οδηγεί στην καταστροφή.

«Δεν θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση αλλά συζήτηση με τους εταίρους μας για να εκτιμήσουμε με την τρόικα τα μακροοικονομικά δεδομένα που έχουμε και τους στόχους.

«Η κόλαση δεν αναδιαπραγματεύεται γιατί είναι κόλαση.Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα μας οδηγήσει στη κοινωνική χρεοκοπία», αντέτεινε ο κ. Τσίπρας.

«Υπάρχει μεταξύ της κολάσεως και του παραδείσου και μια ενδιάμεση κατάσταση. Το καθαρτήριο. Όταν είσαι σε αυτό έχεις μια προσδοκία αν είσαι συνεπής να έχεις ελπίδα να πας στον παράδεισο. Σε αυτή τη φάση είμαστε τώρα. Φλεγόμαστε αλλά δεν καιγόμαστε και πρέπει να προσέξουμε να μην καεί η χώρα», απάντησε στον Α. Τσίπρα ο Ευ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της 21ης Ιουλίου ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Είναι η μέρα με τη νύχτα. Στη πραγματικότητα όχι μόνο πάτος στο βαρέλι δεν μπήκε, αλλά η κατρακύλα της χώρας συνεχίζετε. Η εμμονή σας στην εφαρμογή του προγράμματος αυτού θα οδηγήσει στην καταστροφή», σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη σπερματολογία» και καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι αναπαράγει μια ατμόσφαιρα γκρίνιας, μεμψιμοιρίας και ελεεινολογίας και επενδύει στην καταστροφή της χώρας, τονίζοντας ότι είναι ανεύθυνη στάση η πρόχειρη ανακύκλωση της συζήτησης που γίνεται στα διεθνή μέσα.

«Χρειάζεται ενιαία εθνική γραμμή. Πάμε μόνοι μας να βγάλΟΥμε τα μάτια μας δημιουργώντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας στο οποίο κανείς δεν μπορεί να επενδύσει. Η συναίνεση ακόμα και σε μικρά βήματα βοηθά πάρα πολύ τη χώρα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και έφερε ως παράδειγμα το νομοσχέδιο της παιδείας που ψηφίστηκε στη Βουλή.