Στρατιωτική θητεία: Τι λέει ο Βίτσας για την αύξηση

Στρατιωτική θητεία: Τι λέει ο Βίτσας για την αύξηση

Ο εξορθολογισμός της όλης λειτουργίας του συστήματος είναι το ζητούμενο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα.

«Ενδεχόμενο αύξησης ή μείωσης της θητείας ούτε υπάρχει ούτε το συζητάμε», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται εκεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υπογράμμισε, πως «το ζητούμενο είναι ο εξορθολογισμός της όλης λειτουργίας του συστήματος. Δηλαδή παραπέρα προσαρμογή της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων στις σύγχρονες συνθήκες, όπως αυτές ορίζονται τόσο από τις απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν, όσο και από τα μέσα που διαθέτουν, ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοσή τους».

«Στον σύγχρονο κόσμο η γνώση, η εκπαίδευση, τα ικανά οπλικά συστήματα είναι πιο σημαντικά από τους αριθμούς, που τους ακούω από τον καιρό που ήμουν ο ίδιος στρατιώτης πριν 36 χρόνια», τόνισε ο ίδιος.

«Στο Στρατό Ξηράς η αναδιοργάνωση σημαίνει σχεδιασμό σε σχέση με τις σημερινές απειλές και όχι συντήρηση δομών με βάση ανάγκες προ 70 χρόνων (πχ εμφύλιος). Στην εκπαίδευση σημαίνει προσανατολισμό στους μεγάλους σχηματισμούς. Η εμπέδωση της διακλαδικότητας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις που διαρκώς κερδίζεται και έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα. Το ίδιο αφορά την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων και στοχευμένες αγορές.

Επιπλέον προσπαθούμε ο χρόνος στράτευσης να είναι διπλά ωφέλιμος, για την κοινωνία και για τον στρατεύσιμο. Δηλαδή και να εκπαιδεύεται στρατιωτικά αλλά και να αποκτά δεξιότητες που θα είναι χρήσιμες στην πολιτική του ζωή», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.