ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά στο προσκήνιο ο Καραμανλής από τον Γ. Κοντογιάννη

Ξανά στο προσκήνιο ο Καραμανλής από τον Γ. Κοντογιάννη
Ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλάει στο newsbomb.gr...

Αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατή δήλωση του κ. Γιώργου Κοντογιάννη ότι ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί εφεδρεία για τη χώρα.

Σε ερώτηση του newsbomb.gr αν θεωρεί ότι υπάρχει πεδίο επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού, ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας σημειώνει: «Στην πολιτική όπως και στη ζωή τα πάντα είναι ανοικτά. Πόσο μάλλον όταν η συζήτηση αφορά κάποιον μόλις 56 ετών».

Προσθέτει μάλιστα ότι «ποτέ, σε καμιά χώρα –και ιδιαίτερα σε περιόδους βαθειάς κρίσης, όπως η σημερινή- οι πρώην πρωθυπουργοί δεν μπαίνουν στο… “χρονοντούλαπο της ιστορίας”. Πάντα κάτι έχουν να προσφέρουν από την εμπειρία τους. Και καλό είναι κάποτε αυτό να το αντιληφθούμε κι εμείς στην Ελλάδα».

Ο ίδιος πάντως δεν θα έβλεπε τον εαυτό του στη Ν.Δ., η οποία όπως λέει δεν έχει καμία σχέση «με το κόμμα μέσα στο οποίο πολιτικά γεννήθηκα και ανδρώθηκα».

«Ο σημερινός λαϊκισμός δεν έχει σχέση με το κόμμα της υπευθυνότητας που έθετε το χρέος προς την πατρίδα υπεράνω της κομματικής ταμπέλας και των συμφερόντων του αρχηγού» λέει και προσθέτει: «Σήμερα είμαι Βουλευτής και στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία πιστεύω ότι μέσα από τις προτάσεις της εκφράζει την κοινή λογική και δίνει ρεαλιστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Και στη Δημοκρατική Συμμαχία θα παραμείνω».

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη να μένει εκτός Βουλής, ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας εμφανίζεται επιφυλακτικός, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες δημοσκοπήσεις τα νέα κόμματα δεν υπάρχουν καν ως επιλογή για τους ερωτώμενους.

«Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, με τις αναγωγές η Δημοκρατική Συμμαχία είναι στη Βουλή. Στόχος μας είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό. Και πιστέψτε με, επειδή το ζω και λαμβάνω μηνύματα από όλη την Ελλάδα, η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η μεγάλη έκπληξη των προσεχών εκλογών και ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν» λέει χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης δεν διστάζει πάντως, να κάνει λόγο για «λάσπη» και «σκοτεινό παρασκήνιο» από τους παρακοιμώμενους της σημερινής ηγεσίας της Ν.Δ., που πιθανόν βρίσκονται πίσω από τα σενάρια εξόντωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σχετικά με τις προσπάθειες που αποδίδονται στη Ντόρα Μπακογιάννη για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μέσω και της ψήφισης πολλών νομοσχεδίων του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Κοντογιάννης χαρακτηρίζει έωλους τους σχετικούς ισχυρισμούς και κάνει λόγο για παρανόηση της εμμονής της Δημοκρατικής Συμμαχίας να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

«Αυτό που ζητούμε δεν έχει σχέση με τη μονομερή πολιτική που ασκεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ και την οποία εμείς ως Συμμαχία καταδικάζουμε. Να στρέφεται δηλαδή μονίμως κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων, να στρέφεται συνεχώς κατά του ιδιωτικού τομέα και να μην αγγίζει τις δαπάνες του δημοσίου, να μην τολμά να τα βάλει με τα “σπλάχνα” του, όπως χαρακτηριστικά είχε παραδεχθεί και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Σε αυτήν την πολιτική δεν συμφωνούμε, πολύ περισσότερο δε, από τη στιγμή που έχουμε και δικές μας εναλλακτικές προτάσεις. Σας θυμίζω, τέλος, ότι ήμασταν το μοναδικό κόμμα που κατέθεσε δικό του εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, επειδή πιστεύαμε –και τώρα επαληθευόμαστε- ότι το μεσοπρόθεσμο της κυβέρνησης θα αποτύχει».