ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καζάνι» που βράζει το ΠΑΣΟΚ

«Καζάνι» που βράζει το ΠΑΣΟΚ
Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για το χαράτσι στα ακίνητα...

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για το χαράτσι στα ακίνητα, με την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Οι προσπάθειες που κατέβαλε τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός για να σταματήσει η γκρίνια στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος φαίνεται πως δεν απέδωσαν και όλα τα ενδεχόμενα πλέον είναι ανοιχτά κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου το απόγευμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου τρέμουν και μόνο στην ιδέα να χάσει η κυβέρνηση τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, καθώς η τρόικα θα παρακολουθεί στενά για να διαπιστώσει την αποφασιστικότητα εφαρμογής των μέτρων.

Ωστόσο ο φόβος για διαρροές κατά την ψηφοφορία είναι υπαρκτός, καθώς αρκετοί βουλευτές έχουν δηλώσει δημοσίως την αντίθεση τους για την εφαρμογή του τέλους στα ακίνητα, αλλά και για τη γενικότερη οικονομική πολιτική που ασκείται.

Οι βουλευτές Μίμης Ανδρουλάκης, Βάσω Παπανδρέου, Μιλένα Αποστολάκη, Κώστας Καρτάλης, Τόνια Αντωνίου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάσος Αλευράς, Σούλα Μερεντίτη κ.α. έχουν εκφράσει δημοσίως τις ενστάσεις τους για την πολιτική που ακολουθείτε, ενώ κάποιοι από αυτούς όπως ο Μίμης Ανδρουλάκης και Νάσος Αλευράς έχουν ταχθεί υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας, χωρίς τον Γ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργικό θώκο. Κάποιοι άλλοι, όπως η Τόνια Αντωνίου και η Μιλένα Αποστολάκη που ανήκουν στο «μπλοκ» του Ευ. Βενιζέλου είναι διατεθειμένοι να μην χαριστούν. Επίσης, με δηλώσεις του ο Γιάννης Βούρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του. Τα "κουκιά" λοιπόν δεν βγαίνουν και στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός.

Την ίδια ώρα, στο «Παπανδρεϊκό μπλοκ» η κόντρα Ραγκούση - Ρέππα, καλά κρατεί, με βολές και σπόντες πότε από τη μία και πότε από την άλλη πλευρά.

Απών ο πρωθυπουργός

Ένα ακόμα ντεσαβαντάζ του ΠΑΣΟΚ στην σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα λείπει στο Εξωτερικό. Την ώρα της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός θα έχει δείπνο εργασίας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Βέβαια ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί με επιστολική ψήφο, ωστόσο δεν θα είναι παρών ώστε να κατευνάσει τις αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Έτσι ο Ευ. Βενιζέλος καλείται να διαχειριστεί μόνος του την διαδικασία στη Βουλή και να τόσο με την αντιπολίτευση όσο και με τα στελέχη της πλειοψηφίας.

Αποδοκιμάστηκε ο Λιντζέρης - Επίθεση σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του Κινήματος δέχονται καθημερινά τα πυρά Αγανακτισμένων πολιτών, σε σημείο πια που το σκέφτονται καλά πριν εμφανιστούν δημόσια.

Μετά την επίθεση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα στην Κρήτη, σειρά είχε χθες ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης στον οποίο επιτέθηκε φραστικά ομάδα πολιτών στη Νίκαια.

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ρόδο εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στον προθάλαμο των γραφείων. Στο σημείο οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν μία χειρόγραφη προκήρυξη η οποία εξετάζεται.

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμη ψηφοφορία χωρίς τον πρωθυπουργό!