ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταρχήν «όχι» της Τρόικας στη Συγγρού

Καταρχήν «όχι» της Τρόικας στη Συγγρού
Διάσταση απόψεων παρατηρήθηκε μεταξύ του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και των εκπροσώπων των πιστωτών...

Διάσταση απόψεων παρατηρήθηκε εχθές στη Συγγρού, μεταξύ του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και των εκπροσώπων των πιστωτών, σε μια συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από 70 λεπτά.

Ο αρχηγός της ΝΔ, δε λύγισε στις αιτιάσεις της τρόικας, ούτε όμως η τριμερής, έδειξε να προσεγγίζει τη θέση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία.

Το «όχι» των δανειστών ήταν μάλιστα ξεκάθαρο για το 2011, καθώς το κλιμάκιο δείχνει να προκρίνει την κυβερνητική πρόταση εκτιμώντας της ως πιο συμφέρουσα και αποτελεσματική.

«Εμείς συζητάμε με την Τρόικα. Η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης», σημείωνε αργότερα, με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, υπερασπιζόμενος εμμέσως τη θέση, πως αν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση, η συζήτηση ίσως να είχε διαφορετική εξέλιξη.

Στη ΝΔ, άλλωστε, σημείωναν χθες το απόγευμα, πως η τρόικα «δεν έχει κατασταλάξει για το 2012», σχετικά με το ποια πρόταση για την εφεδρεία προτιμά.

Με αυτή την τοποθέτηση, τα «γαλάζια» στελέχη, άφηναν σαφές παράθυρο, υιοθέτησης της πρότασής του Αντώνη Σαμαρά, προφανώς σε περίπτωση που η ΝΔ επιστρέψει στην εξουσία και προβεί στην πολυσυζητημένη επαναδιαπραγμάτευση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε ξανά «όχι» στις απολύσεις και ανέπτυξε σημείο προς σημείο το δημοσιονομικό όφελος που μπορεί να προκύψει από την πρόταση του δικού του οικονομικού επιτελείου, ενώ διατύπωσε και την άποψή του για το θέμα του προϋπολογισμού αλλά και συνολικά της οικονομικής πολιτικής.