ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Η θέση του κ. Καμμένου για τα Σκόπια αφορά τον ίδιο και μόνο

Σκουρλέτης: Η θέση του κ. Καμμένου για τα Σκόπια αφορά τον ίδιο και μόνο

Πάνος Σκουρλέτης | Σκοπιανό: Τη δυσφορία του για τη στάση των ΑΝΕΛ απέναντι στο Σκοπιανό εξέφρασε την Τετάρτη (24/01/2018) ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα «οι τοποθετήσεις Καμμένου και άλλων, να μην μπλοκάρουν τη λύση».

«Η κυβέρνηση είναι μία συγκατοίκηση, αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει σαφή τη θέση της», την οποία, εκφράζουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Η θέση του κ. Καμμένου αφορά τον κ. Καμμένο και μόνο» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία των Σκοπίων είναι ξεκάθαρη και σταθερή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτήν την προσέγγιση από τότε που ήταν στο 3% μέχρι και σήμερα που είναι στο 33%. Υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει πιο ξεκάθαρη θέση;», διερωτήθηκε, παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών.

Και πρόσθεσε: «Ο Πάνος Καμμένος ως Υπουργός Άμυνας οφείλει να υπερασπιστεί τη μία και μοναδική θέση, όταν εκπροσωπεί την κυβέρνηση».

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «λάθος» τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη τη συμμετοχή των βουλευτών των ΑΝΕΛ στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «έωλο» το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση θα πέσει εξαιτίας του Σκοπιανού. «Είναι πολιτικά υπεύθυνος ο κ. Μητσοτάκης γι’ αυτή την κατάσταση. Ποια είναι αλήθεια η θέση της ΝΔ για το όνομα;», είπε ο κ. Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας πως ένα τέτοιο θέμα «δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές “κορώνες”».

Σχετικές ειδήσεις