ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο Αθήνα - Νικολόπουλος: Συμφωνώ με τον Μίκη για τη διενέργεια δημοψηφίσματος

Συλλαλητήριο Αθήνα - Νικολόπουλος: Συμφωνώ με τον Μίκη για τη διενέργεια δημοψηφίσματος
Νίκος Νικολόπουλος

Ως «ομόθυμη πατριωτική απαίτηση του ελληνικού λαού να μη δεχθεί η κυβέρνηση το όνομα Μακεδονία ή παράγωγά του για την ονομασία των Σκοπίων» χαρακτήρισε τη Δευτέρα (05/02) ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.), Νίκος Νικολόπουλος,τα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Νικολόπουλος υπεραμύνθηκε της πρότασης του μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σε ό,τι αφορά το όνομα της γείτονος.

Διαβάστε σχετικά:

«Ο λαός απεφάνθη, ζητώντας να μην γίνει η οποιαδήποτε παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Αν, παρ' ελπίδα, οι κυβερνώντες έκαναν άλλη "ανάγνωση" της βούλησης του κυρίαρχου λαού, ας την κρατήσουν για τον εαυτό τους» και εκφράζει την πρότασή του για δημοψήφισμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δημοψήφισμα και στην κάλπη, μετά το δημοψήφισμα στο Σύνταγμα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Εξάλλου, αναφερόμενος ειδικότερα στα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ο Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Τα δύο συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αθροιστικά έφτασαν σε συμμετοχή 2.000.000 διαδηλωτές και ήταν ομόθυμη η πατριωτική απαίτηση να μην δεχθεί η κυβέρνηση, στις διαπραγματεύσεις για την ονοματοδοσία του κρατιδίου των Σκοπίων, το όνομα Μακεδονία ή παράγωγά του».

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Νίκο Νικολόπουλο

Συλλαλητήριο Αθήνα - Η Ελλάδα του Μίκη έστειλε μήνυμα: Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική

Σχετικές ειδήσεις