ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Κουβέλης, Δραγάσακης αναλαμβάνουν υπουργεία

Ανασχηματισμός: Κουβέλης, Δραγάσακης αναλαμβάνουν υπουργεία

Αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες ανακοινώσεις

Εντός της επόμενης ώρας αναμένεται να γίνουν γνωστές οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ενημερώσει τους υπουργούς που θα αναλάβουν χαρτοφυλάκια και φυσικά αυτούς που θα μείνουν εκτός, ενώ ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει στα χέρια του τη λίστα του νέου υπουργικού συμβουλίου.

«Κλειδί» του ανασχηματισμού φέρεται να είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που κατείχε ο παραιτηθείς, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο κ. Δραγασάκης θα διατηρήσει τα καθήκοντά του στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο θα έχει και τον κομβικό ρόλο να τρέξει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στο αρμόδιο υπουργείο.

Για τη θέση του υπουργού Οικονομίας «έπαιξε» για πολλές ώρες και το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Αλέξη Χαρίτση, με τις πληροφορίες να υποστήριζαν ότι το χαρτοφυλάκιο του ΕΣΠΑ θα πήγαινε στα χέρια του Δημήτρη Λιάκου, νυν υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Τη θέση του Γιάννη Μουζάλα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Βίτσας, με τον πρωθυπουργό να κάνει την… έκπληξη και να τοποθετεί τον Φώτη Κουβέλη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, δίπλα στον Πάνο Καμμένο.

Για τη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου προκρίνεται η πρόεδρος του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, ενώ εντόνως ακούγεται και το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος είναι στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες ήταν σίγουρο ότι θα υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας με τον Στέργιο Πιτσιόρλα να αναλαμβάνει και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να μετακινείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Φαίνεται ότι αυτό άλλαξε και ο κ. Κουρουμπλής θα παραμείνει.

Όλες οι πληροφορίες θέλουν να καρατομείται η Λυδία Κονιόρδου από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Υποψήφιοι για τη θέση είναι ο Σταύρος Μπένος και ο Νίκος Ξυδάκης.

Το χαρτοφυλάκιο που κατείχε ο Κώστας Ζουράρις στο υπουργείο Παιδείας είναι πιθανό να αναλάβει η Μερόπη Τζούφη.