ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη Δεξιά

Γεροβασίλη: Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη Δεξιά

Σφοδρή κριτική κατά της Νέας Δημοκρατίας ασκεί η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στα «Νέα», στηλιτεύοντας τις αντιλήψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Διοίκηση.

«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη Δεξιά», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη και σημειώνει: «Η ΝΔ αντιμετωπίζει με μια ασύλληπτη και επικίνδυνη ιδιοκτησιακή λογική το Δημόσιο. Αυτό οφείλεται στη λουδοβίκεια αντίληψη του προέδρου της ότι αυτός «είναι το κράτος» και ως εκ τούτου τα κλειδιά του κράτους τού ανήκουν. Γι’ αυτό εκτιμά ότι μπορεί να απολύει όποιους και όσους θέλει, όποτε θέλει, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν».

Η ίδια επικρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως «επί θητείας του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέλυσε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Τώρα, ως πρόεδρος της ΝΔ, εξαγγέλλει ότι θα απολύσει τους νέους γραμματείς των υπουργείων, όταν η επιλογή τους με δημόσιες προκηρύξεις και κρίσεις από ανεξάρτητη επιτροπή αποτελεί και μέρος των διεθνών συμφωνιών της χώρας».

Προσθέτει δε η υπουργός: «Είναι πασιφανές ότι η ΝΔ έχει προβληματική σχέση με την αριθμητική. Αρνούνται κατηγορηματικά να δουν τα στοιχεία της «Απογραφής», γιατί αυτά δεν επαληθεύουν το αφήγημά τους. Ακόμη και στις Βρυξέλλες η ΝΔ προσπαθεί να θέσει ζητήματα επιζήμια για τη χώρα, αλλά οι θεσμοί γνωρίζουν την αλήθεια και η προσπάθεια της ΝΔ θα της γυρίζει μπούμερανγκ».

«Εμείς ξεκαθαρίζουμε και διασφαλίζουμε ότι οι επιτελικές θέσεις στο Δημόσιο θα είναι προσβάσιμες σε όλους, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα. Δεν θα επιτρέψουμε, λοιπόν, την επιστροφή στο κομματικό κράτος», υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων – η Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικές ειδήσεις