ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης στη Βουλή: Υπήρχε «μαύρος» αρχηγός και κεντρικός συντονισμός στην επίθεση Μπουτάρη (vid)

Θεοδωράκης στη Βουλή: Υπήρχε «μαύρος» αρχηγός και κεντρικός συντονισμός στην επίθεση Μπουτάρη (vid)

Σφοδρές επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, διατύπωσε την Τετάρτη (23/05/2018) ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Υπήρχε μαύρος αρχηγός και κεντρικός συντονισμός στην επίθεση Μπουτάρη. Παρά τη δημόσια έκκλησή μας να διαχωρίσουν τα κόμματα τη θέση τους από τα υβριστικά συνθήματα, ουδείς μίλησε. Εκτός, αν θεωρούν κανονική τη φράση που έκλεισε το συλλαλητήριο: “Ζήτω ο στρατός. Ζήτω οι ειδικές δυνάμεις. Θα μας βρουν μπροστά τους, με ό,τι αυτό σημαίνει”», σημείωσε ο ίδιος.

«Ελπίζουμε ότι θα βρεθούν οι δράστες, τους ηθικούς αυτουργούς τους ξέρουμε. Κάποιοι θέλουν να συντηρούν κλίμα διχασμού στη Μακεδονία», πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «έχασε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τη βία. Την ακροδεξιά βία αλλά και τη βία που φορά δήθεν αριστερά φορέματα».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε με δριμύτητα και το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέτυχε. Ο τόπος θέλει: προτεραιότητες, νέα μυαλά, ταχύτητα, μεταφορά στη χώρα μας όλων των πετυχημένων προτύπων, μέτωπο στον συντηρητισμό & τον λαϊκισμό, απελευθέρωση από το κομματικό κράτος – δυνάστη».

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις από τη Βουλή