ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Τσίπρα σε Μπουτάρη εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Στήριξη Τσίπρα σε Μπουτάρη εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Αλέξης Τσίπρας | Γιάννης Μπουτάρης: Για «εσμό της ακροδεξιάς» που συμμετείχε σε ένα «οργανωμένο επεισόδιο, μια δολοφονική επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη», έκανε λόγο την Παρασκευή (25/05/2018) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του.

«ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» - ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «μη τυχαίο περιστατικό» τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε ο κ. Μπουτάρης, ενώ εξέφρασε την αμέριστη στήριξη προς το πρόσωπό του εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών και είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μπουτάρης είναι σύμβολο του αγώνα κάθε δημοκρατικού πολίτη. Τον ενθάρρυνα να βγει μπροστά και επειδή το μαύρο μέτωπο νικιέται πολιτικά και στην κάλπη, να βγει μπροστά, ηγούμενος ενός ευρύτερου δημοκρατικού μετώπου, ώστε η Θεσσαλονίκη να μην γυρίσει πίσω, να παραμείνει ανοικτή και δημοκρατική».

Παράλληλα, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει, δυστυχώς, μακρά προϊστορία σε επεισόδια τραμπούκικων επιθέσεων, κάνοντας έμμεση αναφορά στη δράση του παρακράτους κατά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά, για ακόμη μία φορά, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, επιρρίπτοντας ευθύνες για την «ακατάσχετη σεναριολογία» στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Θα ήμουν ανόητος να μη θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας μετά την έξοδο από τα μνημόνια», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος, τέλος, στο Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα "Μακεδονία"».

Διαβάστε σχετικά:

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό»

Νωρίτερα, εγκάρδια υποδοχή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιφύλαξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην είσοδο του δημαρχείου, όπου και συναντήθηκαν λίγο πριν τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής (25/05).

Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης παρουσίασε στον κ. Τσίπρα τα τρία πρόσωπα, τα οποία είχαν σπεύσει να τον προστατεύσουν κατά τη διάρκεια των απαράδεκτων επεισοδίων που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο (19/05) μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός θέλησε να αστειευτεί με το δήμαρχο και δείχνοντας προς το μέρος της συνεργάτιδας του κ. Μπουτάρη, την Καλυψώ Γούλα, του είπε: «Δήμαρχε, νομίζω ότι η Καλυψώ έφαγε τις πιο πολλές».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας ρώτησε το δήμαρχο για την υγεία του και στη συνέχεια και οι δύο εισήλθαν στο δημαρχιακό μέγαρο.

Εν συνεχεία ανέβηκαν στο γραφείο όπου συζήτησαν για αρκετή ώρα. Μπροστά στις κάμερες, ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Ο,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό, όπως είχε πει και ο Νίτσε. Συμβολαιοποιείς ένα δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι σε αυτή την μαυρίλα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε την ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να ελεγχθούν τα μηνύματα στο Διαδίκτυο που υποκινούν τη βία.




Σχετικές ειδήσεις