ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σε ψηφίζουμε για να φύγεις»

«Σε ψηφίζουμε για να φύγεις»

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τελεσίγραφο 15 βουλευτών στον Παπανδρέου

Μετά από ολονύκτιες ζυμώσεις και επαφές μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με πυρήνα την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Βάσω Παπανδρέου, τουλάχιστον 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα στον Παπανδρέου, ο οποίος οριακά μπορεί να έχει 151 ή 152 ψήφους με την προϋπόθεση εντός της ημέρας να ανακοινώσει την έναρξη από αύριο το πρωί συζητήσεων για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας με τα άλλα κόμματα της Βουλής.

Ο Παπανδρέου μετά την εμφάνισή του στη Βουλή χθες το βράδυ, είχε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα συσκέψεις στο Καστρί, προκειμένου να καθορίσει τη σημερινή στάση του και την πιθανή νέα προσέγγισή του με τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο θα προτείνει να συναντηθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να καταλήξουν σε μία συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας καθορισμένου χρόνου.

Το πρόβλημα είναι ότι ο μεν κ. Σαμαράς βάζει θέμα μεταβατικής κυβέρνησης το πολύ έξι εβδομάδων, χρόνος που δεν αρκεί για την οριστική ρύθμιση της αποδοχής και εφαρμογής της απόφασης της 26ης Οκτώβρη και πάντως δεν δέχεται τη λύση αυτή η κομισιόν, όπως δήλωσε χθες ο κ. Μπαρόζο στις Κάννες, ο οποίος μίλησε για μεταβατική κυβέρνηση μέχρι τον Μάρτη.

Οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ περιμένουν απάντηση στο τελεσίγραφό τους και είναι άγνωστη η απάντηση Σαμαρά στην πρόταση Παπανδρέου.

k.chardavellas@pyles.tv