ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι διαρροές και οι απόντες της ψηφοφορίας

Οι διαρροές και οι απόντες της ψηφοφορίας

Με δύο διαρροές από το ΠΑΣΟΚ και μια από την ΝΔ έληψε η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καθώς Πάνος Καμμένος, Τσετίν Μάνταζι και Χρήστος Κατσούρας καταψήφισαν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Τελικά, την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου εξέφρασαν 255 βουλευτές, 38 τον καταψήφισαν ενώ 7 ήταν απόντες.

Αναλυτικά, ψήφισαν 149 βουλευτές ΠΑΣΟΚ, οι 82 της ΝΔ, οι 16 του ΛΑΟΣ οι 4 ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλσα Παπαδημητρίου, Μιλένα Αποστολάκη και Σωτήρης Χατζηγάκης, Γιώργος Λιάνης.

Να σημειωθεί ότι από την ΝΔ καταψήφισε ο κ. Παναγιώτης Καμμένος ο οποίος διεγράφη τελικά από την ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ από το ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν οι κ.κ. Χρήστος Κατσούρας και Τσετίν Μάνταζι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν τίθεται θέμα διαγραφή τους.

Από την άλλη, καταψήφισαν 38 βουλευτές. Πρόκειται για τους 21 βουλευτές του ΚΚΕ, 9 του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνους της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι (πρωην ΠΑΣΟΚ).

Απόντες ήταν οι : Κατερίνα Περλεπέ (ΠΑΣΟΚ), Τάσος Σιδηρόπουλος (ΠΑΣΟΚ) Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ), Σκοπελίτης (ΚΚΕ), Ζιώγας (ΚΚΕ), Μαυρίκος (ΚΚΕ) και Γρηγόρης Ψαριανός (ανεξάρτητος).