ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καρατζαφέρης: Θα γίνουμε «Κούβα της Μεσογείου»

Γ. Καρατζαφέρης: Θα γίνουμε «Κούβα της Μεσογείου»

Σε... τοίχο υποστηρίζει ότι έπεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, όταν προσπάθησε να πείσει την τρόικα για το ζήτημα των έγγραφων δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς.

« Απέναντί μου βρήκα έναν τοίχο. Θέλουν πάση θυσία υπογραφή και δεν υποχωρούν στο θέμα αυτό» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο Mega.

Μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ζήτησε από την τρόικα να επιμείνει να λάβει υπογραφές από την κ. Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα, γιατί «με την στάση τους θα κάνουν την Αριστερά κυβέρνηση». Όπως ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, οι ελεγκτές με τη στάση τους θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε «Κούβα της Μεσογείου».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, η σκληρή στάση της τρόικας για το ζήτημα των υπογραφών οφείλεται στο δημοψήφισμα. «Στην περίπτωση αυτή εγώ δεν βρίσκω πολιτικά κόσμιο να βάλω μία υπογραφή και να αφήσω «μετέωρο» στην απόφασή του τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα απαξίωνε έναν από τους δύο αρχηγούς των άλλων κομμάτων» προσέθεσε.

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο ίδιος, το ερχόμενο Σάββατο θα επιχειρηματολογήσει για την ανάγκη να στηριχθεί η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου με άρθρο του, «πράγμα το οποίο εδέχθησαν» οι ελεγκτές.