ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζουμάκας: Η μεταβατική κυβέρνηση στραγγαλίζει κάθε τι δημοκρατικό

Τζουμάκας: Η μεταβατική κυβέρνηση στραγγαλίζει κάθε τι δημοκρατικό

Πυρά κατά της μεταβατικής κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Στέφανος Τζουμάκας, σημειώνοντας πως «η κινδυνολογία, ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντα της χώρας, αν δεν ακολουθηθεί αυτή η πολιτική, απεδείχθη χωρίς βάση».

«Είναι γνωστό ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντα των μετόχων των τραπεζών, των κερδοσκόπων και των παρασιτικών κύκλων σε κάθε χώρα.Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα είναι μεν παρένθεση, αλλά οι κύκλοι αυτοί επιδιώκουν να αποτελέσει μονιμότητα το «μνημονιακό συγκρότημα», πράγμα που θα οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στην αντιδραστική οπισθοδρόμηση, στο «στραγγάλισμα» κάθε τι δημοκρατικού και προοδευτικού στο ιδεολογικό και πολιτικό πεδίο, σε εκτεταμένη φτωχοποίηση της χώρας, σε ανεργία και διαρκή ύφεση».

Αναφορικά με την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, ο κ. Τζουμάκας μίλησε για «μια ομάδα σοσιαλ-φιλελεύθερων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γνωστή για τις διασυνδέσεις της με εξωθεσμικά δίκτυα και τη διαπλοκή, που προπαγάνδιζε τη «λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν πολιτικοί που έδιωξαν λεφτά στην Ελβετία, ο πρώην υπουργός είπε: «Τα λεφτά που έχουν μπορεί και να υπάρχουν. Η έρευνα θα αποκαλύψει. Εντιμότητα στην πολιτική σημαίνει δέσμευση, σημαίνει «ό,τι λέω το εννοώ και το κάνω». Κυριάρχησε το ψέμα από αρκετούς πολιτικούς και υποχωρήσαμε να θεωρούμε έντιμους πολιτικούς όσους δεν χρηματίζονται. Όταν εμφανίστηκαν φαινόμενα διαφθοράς, υποχωρήσαμε στο να θεωρούμε έντιμους πολιτικούς όσους δεν ελέγχονται ή δεν εξαγοράζονται.

Για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι «εξυπηρετεί την προσπάθεια νομιμοποίησής του ως πολιτική δύναμη της άκρας Δεξιάς. Άλλωστε είναι εμφανές ότι τα τελευταία δύο – τρία χρόνια γίνεται προσπάθεια από τα ΜΜΕ με στόχο το πολιτικό ξέπλυμα της Ακροδεξιάς. Το κόμμα του Καρατζαφέρη είναι γνωστό ότι είναι στην υπηρεσία του πιο σκληρού τμήματος της ολιγαρχίας».