ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα αποφασίζει αρχηγό η τριάδα του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα αποφασίζει αρχηγό η τριάδα του ΠΑΣΟΚ

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της τριάδας του ΠΑΣΟΚ, που αποτελείται από τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση.

Μέχρι σήμερα τα ζητήματα πολιτικής έχουν επιλυθεί και αυτό που βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι ποιος θα αναλάβει να εκπροσωπήσει την κίνησή τους στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Οι επικρατέστεροι είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου με τον υπουργό Υγείας να έχει σαφές προβάδισμα, αφού τον προτιμούν τόσο οι Γιάννης Ραγκούσης και Ηλίας Μόσιαλος όσο και οι προσκείμενοι στην κίνηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που διατύπωσαν την άποψη πως ο κ. Λοβέρδος θα διεκδικούσε με σαφώς περισσότερες αξιώσεις την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έναντι των κκ. Παπανδρέου, Βενιζέλου και Χρυσοχοϊδη απ’ ότι η κυρία Διαμαντοπούλου.

Την άποψή τους αυτή την έχουν εκφράσει και στους τρεις, συγκεκριμένοι βουλευτές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν ήδη ταχθεί δίπλα τους.

Η κυρία Διαμαντοπούλου μέχρι την τελευταία στιγμή είχε ενστάσεις, αφού επιθυμούσε να βγει η ίδια «μπροστά».

Όπως όλα δείχνουν, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα , αλλά θα ανακοινωθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε αρχηγό, οι τρεις είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε άλλες κινήσεις.

Εκτιμούν πάντως, πως οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αρχίσουν και να τελειώσουν άμεσα και η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει μέσα στο Γενάρη του 2012.