ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγαλώνει η λίστα με τους βουλευτές που ζητούν αναδρομικά

Μεγαλώνει η λίστα με τους βουλευτές που ζητούν αναδρομικά

Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τους βουλευτές (εν ενεργεία και συνταξιούχους) που διεκδικούν αναδρομικά με το νόμιμο τόκο.

Στον κατάλογο των 117 βουλευτών που έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, προστίθενται ακόμη τέσσερα ονόματα, τα οποία είναι από το χώρο της ΝΔ, ανεβάζοντας έτσι μέχρι σήμερα στους 121 το συνολικό αριθμό των βουλευτών που έχουν προσφύγει στη Διοικητική Δικαιοσύνη.

Αγωγή κατέθεσε και ο εν ενεργεία «γαλάζιος» βουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ακόμη, διαφορές αποδοχών διεκδικεί και ο Ιωάννης Μανώλης ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2009 παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ (7.3.2004-7.9.2009).

Επίσης, δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους έχει καταθέσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γεώργ. Καλατζής (10.10.1993 έως 7.9.2009), ενώ αναδρομικά διεκδικεί και επίσης πρώην βουλευτής Δημ. Σαμπαζιώτης (7.9.2004 - 7.9.2009).

Μετά τις τέσσερις νέες αγωγές που έγιναν γνωστές, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν αναδρομικά 52 βουλευτές και από τη ΝΔ 66.

Οι 121 βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά με το νόμιμο τόκο και σε βάθος χρόνου τη διαφορά που προκύπτει από τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) με αυτές της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ως βάση υπολογισμού των διαφορών που διεκδικούν εκλαμβάνουν τις αποδοχές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ., καθώς με αυτές εξομοιώθηκαν και οι αποδοχές των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου).

Η εξομοίωση των αποδοχών των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων με αυτές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ., όπως είναι γνωστό, έγινε με απόφαση του Μισθοδικείου.

Οι βουλευτές επισημαίνουν στις αγωγές τους ότι η εξίσωση των αποδοχών των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων με τις αποδοχές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ. επέφερε αυτοδίκαια, κατά τις συνταγματικές επιταγές, άμεση αντίστοιχη μεταβολή και στη βουλευτική αποζημίωση.