Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει δημοσιονομικό άγχος (video)

Newsbomb

Για «εγκλωβισμένη κυβέρνηση» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και υποστήριξε πως τον Ιούνιο η χώρα θα μπει σε τρίτο μνημόνιο.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ρηχά επικοινωνιακά παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης».

Όπως είπε, η κυβέρνηση υπέγραψε το κείμενο της παράτασης «που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο, ερήμην της Βουλής, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση».

«Κρύβατε το κείμενο για να μη γίνει γνωστό ότι σας πήραν τα 11 δις. του ΤΧΣ και τώρα εκλιπαρείτε να πάρετε πίσω το 1,2 δισ.» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Ωραία, σκληρή διαπραγμάτευση» πρόσθεσε δηκτικά.

«Έρχεστε να προβείτε σε ανακοινώσεις, ποιες είναι οι ανακοινώσεις, ποια τα δεδομένα που τέθηκαν στο σώμα; Κανένα !» σημείωσε.

Εγκάλεσε δε την κυβέρνηση για «σάρωμα» των αποθεματικών της Περιφέρειας. «Έχετε δημοσιονομικό άγχος» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο, εγκάλεσε την κυβέρνηση για «αντιμνημονιακή ψευδότητα», στην οποία όπως είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει την εκλογική του νίκη».

«Μεγάλα και εύκολα λόγια που παραπλανούσαν και δηλητηρίαζαν τη σκέψη ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Βενιζέλος είπε πως η κυβέρνηση «πήγε χιλιόμετρα πίσω, βαθιά μέσα στο μνημόνια με μόνη προοπτική το μνημόνιο 3»