ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο

Για την ανάγκη γρήγορων μεταρρυθμίσεων, τομών και αλλαγών στο κράτος προκειμένου να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας, έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο περί επανεκκίνησης της οικονομίας, αναφέρει ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ουσιαστικά αφορούν «σε διακανονισμό χρεών για την κάλυψη επειγουσών χρηματοδοτικών αναγκών» και σημειώνει ότι απαιτείται αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

«Εμείς θεωρούμε ότι το τεράστιο ιδιωτικό χρέος των πολιτών και κυρίως των επιχειρήσεων, προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τις τράπεζες θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά και συνολικά» αναφέρει το Ποτάμι. Μάλιστα, προτείνει τη δημιουργία «ενός ισχυρού ανεξάρτητου οργανισμού διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους» πρόσθεσε.

«Ας αποδείξει η κυβέρνηση ότι έχει μεταρρυθμιστική ατζέντα και πρόθεση να οδηγήσει τη χώρα εμπρός με μεγάλες αλλαγές» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία. Ας μην πάει χαμένη. Γιατί σήμερα η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μεγάλο αδιέξοδο» συμπλήρωσε, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

«Ο ιδιωτικός τομέας βιώνει την απόλυτη οικονομική ασφυξία. Χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους ή πληρώνονται μόνο έναντι. Δεν υπάρχει λοιπόν άλλος χρόνος για χάσιμο» κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις