ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης»

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης»

Με 157 ψήφους «υπέρ», 79 ψήφους «κατά» και 18 «παρών» ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο.

«Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, ενώ πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος της ΝΔ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «άτακτη, ανεύθυνη, πρόχειρη τακτοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει ένα μεγάλο κράτος από πολλούς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει διαπραγμάτευση με όρους επικοινωνίας και χαρακτήρισε την τακτική της «φούσκα που, σύντομα, θα σκάσει πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων».

«Βλέπουμε και ζούμε ήδη σκηνέςαπό το μέλλον: Συνταξιούχους σε ουρές στα ΑΤΜ, Γάλλοι και Γερμανοί που φοβούνται να έρθουν για διακοπές για να μην βρεθούν εν μέσω ταραχών. Σε λίγο καιρό το e-mail Χαρδούβελη θα μοιάζει παραδεισένιο μπροστά στα μέτρα που η παρούσα κυβέρνηση θα κληθεί να ψηφίσει», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς, έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα, ενώ κατηγόρησε και τη σημερινή κυβέρνηση ότι συνεχίζει την ίδια τακτική.

Επικριτικός για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, εκτιμώντας ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί στο διηνεκές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε προεκλογικά τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τις οποίες είχαν για να έρθει στην εξουσία, και σήμερα εξακολουθεί να υλοποιεί και να εφαρμόζει, να στηρίζει ακριβώς αυτές τις μνημονιακές πολιτικές», υποστήριξε ο κ. Καραθανασόπουλος. Προσέθεσε δε: «Από το πεντοζάλι που θα χόρευε τις αγορές και το σκίσιμο των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων με έναν νόμο, περάσαμε στον λιτό βίο στην αρχή, και σήμερα στην ήπια λιτότητα, μια λιτότητα που θα συνεχίσει στο διηνεκές», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις