ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα: Εκλογές ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

Δημοψήφισμα: Εκλογές ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

Να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, κάλεσε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στη Βουλή, επί της πρότασης δημοψηφίσματος.

«Από την Τρίτη το βράδυ, η Ελλάδα και οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς στήριξη, δηλαδή η χώρα απειλείται με χρεοκοπία και ο ελληνικός λαός με τις συνέπειες μιας εγκληματικής πολιτικής», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει, αφού το Eurogroup ενημέρωσε ότι η πρόταση δεν υπάρχει πια στο τραπέζι, αλλά και ότι η «ανυπρόγραφη πρόταση που παρουσιάστηκε από την ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν το τελικό κείμενο».

Μιλώντας επίσης σε πρώτο πρόσωπο και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον κατηγόρησε για επικίνδυνη πολιτική, αμετροεπή στάση, αλλά και για κρυφή ατζέντα που οδηγεί την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ότι το δημοψήφισμα δεν έχει καμία χρησιμότητα.

«Δεν χρειάζεται κανένα δημοψήφισμα. Μην προσπαθείτε να αποφύγετε τη λυτρωτική για την Ελλάδα και τους Έλληνες ομολογία αδυναμίας και αποτυχίας σας. Δεν θα καταφέρετε να αποδράσετε παγιδεύοντας τους Έλληνες πολίτες σε ερωτήματα όχι για το τι θέλουν αλλά για το τι δεν θέλουν», τόνισε ακολούθως ζητώντας τη διεξαγωγή εκλογών.

«Προχωρήστε σε εκλογές τώρα, κ. πρωθυπουργέ, τα ψέματα τελείωσαν. Σήμερα ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας είναι για σας η δύσκολη ώρα της αλήθειας», σημείωσε χαρακτηριστικά για τον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον για παραπλάνηση και έλλειψη ειλικρίνειας, καθώς και για αποτυχημένη διαπραγμάτευση που οδήγησε στο απόλυτο αδιέξοδο.

«Προτιμήσατε, κύριε Τσίπρα, να υποταχτείτε στους κήρυκες της ρήξης και της δραχμής. Έχετε υποχρέωση να αναλάβετε την ευθύνη της απόφασης για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και να διασφαλίσει την προοπτική της ανάπτυξης έστω και τώρα» επισήμανε η κα Γεννηματά, ζητώντας καθαρές απαντήσεις για την επόμενη μέρα, «καθώς η χώρα οδηγείται σε μεγάλη εθνική περιπέτεια».

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν θα αλλάξουν με αυτοκτονίες κρατών και γραφικές αναφορές στο Κούγκι, ούτε με νταούλια που παίζουν χορούς του Ζαλόγγου» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά και απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προστατεύσει τη συνταγματική τάξη και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. «Ο ρόλος του είναι καθοριστικός. Το ερώτημά μας είναι: Κύριε Πρόεδρε, θα είστε ο Πρόεδρος που θα παρακολουθεί την Ελλάδα να βαδίζει ολοταχώς εκτός ευρώ;», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις