ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: «Όχι» στο πραξικόπημα και τον εκβιασμό (video)

Κωνσταντοπούλου: «Όχι» στο πραξικόπημα και τον εκβιασμό (video)

Για πραξικόπημα, εκβιασμό και πειθαναγκασμό της νόμιμης αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δηλώνοντας παράλληλα ότι τιμά προσωπικά τον πρωθυπουργό και αναγνωρίζει τις αληθινές προσπάθειες που καταβάλει για μια έντιμη συμφωνία.

«Ο Τσίπρας υπέστη εκβιασμό ως αρχηγός αυτού του κράτους. Οι πιστωτές έκαναν πραξικόπημα», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποκαλεί στο μέλλον την τρόικα, θεσμούς.

«Τον εκβιασμό που γίνεται και μετακυλίεται κατά ριπάς στη Βουλή, με την αξίωση να υποκύψει, κανείς δεν μπορεί να τον αρνηθεί, να τον συγκαλύψει ή να τον καλλωπίσει», συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο στο νομοσχέδιο.

«Έδωσε σκληρό αγώνα η κυβέρνηση για να κάνει πράξη αυτά που προεκλογικά υποσχέθηκε. Κάποιοι στην Ευρώπη θέλουν να απελπίσουν συνολικά και συλλογικά τους λαούς για να τους πείσουν ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει νόημα. Η λέξη εκβιασμός και πραξικόπημα παραπέμπουν στην εκτροπή που συντελείται στην ΕΕ», επεσήμανε ακολούθως η κα Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Το να εκβιάζεις ένα κυρίαρχο κράτος αν δεν ενδώσει ή αν δεν αποδεχθεί αυτά που εμπίπτουν στην εθνική κυριαρχία του και να χρησιμοποιείς την ΕΚΤ ως εργαλείο εκβιασμού, αποτελεί ευθεία παράβαση του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου αλλά και δόλια συμπεριφορά».

Η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ακόμα ότι τιμά την αγωνιστικότητα του πρωθυπουργού, αλλά και την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεων του, για να δώσουμε μαζί όπως είπε, «τις καλές μάχες και να τις κερδίσουμε».

«Είναι προς τιμή του πρωθυπουργού να μιλά για τον εκβιασμό που υπέστη ως αρχηγός κράτους και την προσωρινή δοκιμασία στην οποία υπεβλήθη», σημείωσε.

Όμως, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «δεν πρέπει να αμφισβητούμε τον αμετάπειστο στόχο των δανειστών να μας ακυρώσουνε να μας εξευτελίσουν, να μας φέρουν αντιμέτωπους. Εκ του πονηρού προσπαθούν να μας κάνουν να γλιστρήσουμε».

«Οι θεσμοί έχουν εξωθεσμική συμπεριφορά. Οι αντισυμβαλλόμενοι μιλούν για έλλειψη εμπιστοσύνης», συνέχισε η κα Κωνσταντοπούλου, συμπληρώνοντας, πως και η ίδια δεν τους έχει εμπιστοσύνη, διότι όπως εκτίμησε «δεν πρόκειται να αφήσουν να γίνει η μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής, η οποία έκλεισε τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα, παρόλο που επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το νομοθέτημα, κατέστησε σαφές πως έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην εσωτερική αλληλεγγύη του κόμματος.

Ολοκληρώνοντας, δε, την ομιλία της, η κα Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε, να καλέσει τους βουλευτές να δώσουν τους αγώνες που δεν έχουν δώσει ακόμη, όπως αυτόν για τη διαγραφή του χρέους, αλλά και να υπερασπιστεί την κυρία Βαλαβάνη για τις επιθέσεις που δέχεται, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο κανιβαλισμός απέναντι στη Νάντια τη Βαλαβάνη είναι δόλιος και υποχθόνιος».

Σχετικές ειδήσεις