ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένος Βενιζέλος σε Καμμένο: Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις συγγνώμη στα 4!

Οργισμένος Βενιζέλος σε Καμμένο: Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις συγγνώμη στα 4!

Το μένος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι υπαινιγμοί του Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια τηςσυζήτησης στην Ολομέλεια για τη Δικαιοσύνη και τη Διαπλοκή.

Για μία ακόμη φορά ακούστηκαν εκφράσεις (τουλάχιστον) καφενείου, με πρωταγωνιστές τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι με τους χειρισμούς του ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο, αφήνοντας παράλληλα υπόνοιες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

«Ο κ. Βενιζέλος με λάθη και παραλείψεις ζημίωσε τα συμφέροντα των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επικρίνοντας τη μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Λιβανέζο επιχειρηματία Ισκαντάρ Σαφά έναντι ενός ευρώ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση του προφυλακισμένου Άκη Τσοχατζόπουλου, σε μια προσπάθεια να συνδέσει τις δύο υποθέσεις.

«Μας τον (σ.σ. κ. Σαφά) έφερε ο Βενιζέλος ως γαμπρό», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος αφήνοντας υπαινιγμούς ότι συγγενικά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου διατηρούν μετοχές στη Marfin.

Τότε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγήκε εκτός εαυτού ζητώντας από το προεδρείο το λόγο επί προσωπικού.

«Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις συγγνώμη στα 4», φώναξε σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος από τα βουλευτικά έδρανα.

Ο κ. Καμμένος συνέχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία του, ωστόσο ακολούθησε ένταση, καθώς ο προεδρεύων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, αρνήθηκε να δώσει το λόγο στον κ. Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε πάντως να ζητά έντονα το λόγο προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γιώργος Πάντζας φώναζε μάλιστα από τα μπροστινά έδρανα προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «κάτσε κάτω ρε», ενώ ο κ. Σωκράτης Φάμελλος συμπλήρωσε: «Η ασυλία σας τελείωσε κ. Βενιζέλο. Ξεχάστε τα αυτά που ξέρατε».

Κάπου εκεί, ρόλο πυροσβέστη επιχείρησε να παίξει ο Πέτρος Κωνσταντινέας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έριξε λάδι στη φωτιά προτρέποντάς τον να καθίσει στη θέση του.

«Μην μιλάς εσύ. Εγώ σε σπούδασα στη Ρουμανία με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο μετά ο Πέτρος Κωνσταντινέας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αποκάλυψε το τι τι του είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Ο κ. Κωνσταντινόπουλος (βουλευτής Δημ. Συμπαράταξης), στη προσπάθειά μου να κατευνάσω την ένταση του κ. Βενιζέλου, είπε απευθυνόμενος σε μένα χωρίς να ασχοληθώ μαζί του "άντε ρε λαμόγιο να σφυρίξεις σε κανένα γήπεδο!" (Πολιτικός πολιτισμός) Για του λόγου το αληθές».

O K KΩNΣTANTINOΠOYΛOΣ (BOYΛEYTHΣ ΔHM. ΣYMΠAPATAΞHΣ), ΣTH ΠPOΣΠAΘEIA MOY NA KATEYNAΣΩ THN ENTAΣH TOY K. BENIZEΛOY, EIΠE...

Δημοσιεύτηκε από Πέτρος Κωνσταντινέας στις Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

«Ανάξιος να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Καμμένος»

Παίρνοντας τελικά το λόγο αργότερα και σχολιάζοντας όσα είπε εναντίον του ο Καμμένος σχετικά με τα ζητήματα των υποβρυχίων και του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλόγισε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας «σκόπιμες και συνειδητές ανακρίβειες».

Χαρακτήρισε μάλιστα «αυταπόδεικτα έωλη» την κατηγορία του κ. Καμμένου ότι ευθύνεται ο ίδιος για το νομικό καθεστώς περί ποινικής ευθύνης υπουργών «το οποίο είναι το ίδιο από το 1964», προσθέτοντας ότι κατά την αναθεώρηση του 2001 η Βουλή κατέστησε αυστηρότερο το πλαίσιο με διάταξη που ψήφισαν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα.

Για το ζήτημα των υποβρυχίων είπε, ότι του ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό 'Αμυνας τον κ. Βίτσα, να καταθέσει στη διαιτητική δίκη, όπως και έπραξε, «με αντίπαλο σύσσωμη την ομάδα των νομικών του κ. Βγενόπουλου υπέρ των ελληνικών συμφερόντων».

Ανέφερε επίσης ότι με τη σύμβαση του 2010, η οποία έγινε νόμος του κράτους, προστατεύτηκαν τα χρήματα που είχε δώσει σαν εγγύηση το ελληνικό δημόσιο.

«Όποιος τολμά να προσβάλει αυτούς που έχουν υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον είναι ανάξιος της ιδιότητας του υπουργού Εθνικής Αμυνας», υπογράμμισε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας: «Στην κατανομή αρμοδιοτήτων στο υπ. Άμυνας, ο κύριος Τσίπρας αφαίρεσε την αρμοδιότητα των εξοπλισμών από τον Καμμένο και την έδωσε στον κύριο Βίτσα. Ο κύριος Καμμένος αλλάζει θέση κάθε μέρα και κάποτε έστρεψε τα βέλη του κατά της κυρίας Κατσέλη για τη σύμβαση του 2010 (σ.σ. υποβρύχια)».

Απαντώντας ο κ. Καμμένος, επανέλαβε την ερώτηση προς τον κ. Βενιζέλο εάν έχει συγγενικά πρόσωπα με μετοχές στη Marfin προκαλώντας ξανά την έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου.

Η αντιπαράθεση έληξε τελικά με παρέμβαση του προεδρεύοντος Τάσου Κουράκη.



Σχετικές ειδήσεις