ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο

Βουλή - Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο

«Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερα θα είναι για την χώρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητστοτάκης στην δευτερολογία του στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε υπονοούμενα για «σκοτεινά σχέδια της κυβέρνησης» λέγοντας, «Αναρωτιέμαι αν αντέχετε να κλείσετε τη διαπραγμάτευση ή αναζητάτε μία ηρωική έξοδο για να επαναφέρετε τον διχασμό μνημόνιο- αντιμημόνιο. Όποια κι αν είναι τα σχέδιά σας η ΝΔ είναι εδώ για να τα αποτρέψει».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είπε, «Οι πολίτες σήμερα αισθάνονται ανασφαλείς, γιατί πιστεύουν ακράδαντα ότι η χώρα επιστρέφει στην τραγική πραγματικότητα του πρώτου εξαμήνου του 2015. Δεν τα πάτε καλά με τις προθεσμίες, είχατε πει ότι η αξιολόγηση θα έχει κλείσει μέχρι τις 22 Απριλίου, αλλά ήδη είναι 20 Απριλίου και δεν θα έχει κλείσει σε δύο ημέρες. Μαζί με την υπομονή των πολιτών εξαντλούνται και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι από πέρυσι το μόνο που άλλαξε είναι ότι στη θέση του κ. Βαρουφάκη είναι τώρα ο κ. Τσακαλώτος και ότι η κυβέρνηση παίζει ξανά το ίδιο έργο της σκληρής διαπραγμάτευσης. Γυρίσατε από την Ουάσιγκτον φέρατε κι άλλα μέτρα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι το συνολικό πακέτο των μέτρων θα φθάσουν στα 12 δισ. ευρώ. Σημείωσε ότι οι δανειστές ζητούν να ψηφίσει η κυβέρνηση προληπτικά μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό. «Δεν έχετε σχέδιο και δεν έχετε αποφασιστικότητα να υλοποιήσετε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

«Δεν τις πιστεύετε τις μεταρρυθμίσεις, κ. Τσίπρα και γι αυτό αποτύχατε» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Τα μέτρα που θα ψηφίσετε δεν θα έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, προσέθεσε. Μιλώντας για το κύριο θέμα της σημερινής συζήτησης, την ασφάλεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διακατέχεται από αριστερές ιδεοληψίες όταν μιλάμε για θέματα ασφάλειας.

Ο αρχηγός της ΝΔ στη συνέχεια εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας, «Δεν μάθατε τίποτα, δεν ξεχάσατε τίποτα, ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο. Είστε χαμένος σε έναν κόσμο φαντασίας, σε έναν αλλόκοτο κόσμο».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για την τρομοκρατία: «Μιλήσατε για τις σχέσεις της Αριστεράς με την τρομοκρατία. Δεν είπα ότι όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την μήτρα της άκρας Αριστεράς».

Ο ίδιος στη συνέχεια διευκρίνισε ότι δεν εξισώνει τις συμπεριφορές των τρομοκρατών με τους αγώνες της Αριστεράς, τους οποίους σέβεται και τιμά και προσέθεσε: «Αναρωτιέμαι αν αυτοί που έδωσαν αγώνες για την Αριστερά, θα αναγνώριζαν εσάς κ. Τσίπρα ως υπερασπιστή των αγώνων της Αριστεράς».

Απάντησε στην κατηγορία του κ. Τσίπρα ότι απευθύνεται στα θολά νερά της ακροδεξιάς λέγοντας ότι «δεν απευθύνομαι στα θολά νερά της ακροδεξιάς, απευθύνομαι στα καθαρά νερά του μετριοπαθούς κέντρου, ο ιδεολογικός προσανατολισμός της ΝΔ είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη».

Θύμισε την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι «μέχρι το Πάσχα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει όμορφα και ωραία» για να προσθέσει ότι «δεν τα πάτε καλά με τις προθεσμίες». Επισήμανε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν απάντησε στο ερώτημά του για την σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης που παραμένει κλειστή για 33 ημέρες. Αν είμαστε στην θέση σας δεν θα υπήρχαν Ειδομένες και δεν θα υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες, είπε.

Σχετικές ειδήσεις