ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ρόλο τιμητή ο Τσίπρας: «Βάφτισε» επιτυχημένη την τροπολογία επί των offshore

Σε ρόλο τιμητή ο Τσίπρας: «Βάφτισε» επιτυχημένη την τροπολογία επί των offshore

Αφού αναλώθηκε σε μια στείρα πολεμική, εκμεταλλευόμενος την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδόθηκε σήμερα (01/06/2016) από το βήμα της Βουλήςκατά τη συζήτηση επί της τροπολογίας για τις offshoreσε ακόμη ένα «ρεσιτάλ» δημιουργίας εντυπώσεων, χωρίς κανένα απολύτως νόημα.

«Η ΝΔ το έβαλε στα πόδια είτε γιατί συνειδητοποίησε ότι θα έχει απώλειες στην ονομαστική ψηφοφορία, είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο ξένων εταιρειών», είπε ο πρωθυπουργός.

«Εμάς δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες και στα Panama Papers, εμείς είμαστε εδώ με το μέτωπο καθαρό και δίνουμε τον αγώνα για την κάθαρση», πρόσθεσε, στρέφοντας τα βέλη του εναντίον της ΝΔ.

«Παριστάνουν τους εχθρούς του λαϊκισμού, αλλά βασίζουν τη στρατηγική τους στον πλέον ακραίο λαϊκισμό. Η αντιπολιτευτική τακτική του κ. Μητσοτάκη βασίζεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και στα άρθρα του κίτρινου Τύπου. Η αντιπολίτευση προσπάθησε να διαστρεβλώσει την εικόνα της κυβέρνησης και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη κι αυτή είναι μια απαράδεκτη τακτική», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Κερδίζει διαρκώς η λογική ότι “όλοι είναι μέσα στον βούρκο”. Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ, για να μην μείνει αναπάντητη αυτή η κατηγορία. Βελτιστοποιούμε την προηγούμενη ρύθμιση με απόλυτο ίσως και υπερβολικό, κατά κάποιους τρόπο. Όμως μόνο με την υπερβολή μπορεί να απαντήσει κανείς στη λάσπη και τη χυδαιότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, το παλιό πολιτικό σύστημα ούτε σε 40 χρόνια δεν θα το ανακτήσει»

«Αυτή εδώ η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά, δεν πρόκειται να ανεχθούμε μύγα στο σπαθί μας σε θέματα ηθικής! Σε θέματα ηθικής μύγα στο σπαθί μας! Το ηθικό πλεονέκτημα το παλιό πολιτικό σύστημα, ούτε σε 40 χρόνια δεν μπορεί να το ανακτήσει από εμάς», είπε ο πρωθυπουργός σε παρέμβασή του αμέσως μετά την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε συνηγορία στη ΝΔ, την παρέμβαση του επικεφαλής του κ. Θεοδωράκη και προσέθεσε ότι για άλλη μια φορά «προσήλθε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας για να σχοινοβατήσει ανάμεσα σε έναν λόγο που φαντάζει λόγος σοβαρός, τεκμηριωμένος και ήρεμος και στον λαϊκισμό».

Αναφερόμενος στη στάση που τήρησε το Ποτάμι, ο πρωθυπουργός είπε ότι είχε ψηφίσει τη διάταξη που είχε φέρει η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο, «για να εξαπολύσει στη συνέχεια, επί τρεις ημέρες έναν ακραίο λαϊκισμό σε βάρος της κυβέρνησης, όπως και ο κ. Μητσοτάκης που σήμερα το έβαλε στα πόδια».

«Εσείς που υπερψηφίσατε ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα, βγήκατε για να σύρετε και εσείς -να μην χάσετε- για να σύρετε το χορό του λαϊκισμού και να ισχυρίζεστε ότι η Αριστερά θέλει να ευνοήσει τις off shore», είπε ο πρωθυπουργός και επέμεινε απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη: «ήρθατε εδώ ως συνήγορος του απόντος και να πείτε τι; Ότι ήταν ορθή η αρχική διάταξη και τώρα κάνουμε υπερβολή; Τότε γιατί επί τρεις ημέρες μας καταγγείλατε; Τι ακριβώς έχετε να μας πείτε; Και έρχεστε και μας λέτε κύριε Θεοδωράκη ότι η διάταξη θα καταπέσει επειδή είναι υπερβολική. Και αναρωτιέμαι, ποιος θα προσφύγει για να καταπέσει; Κάποιος από εδώ; Αλλά ενώ μας λέτε ότι θα καταπέσει αυτή η ρύθμιση, που φέρνουμε για να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη του πολιτικού συστήματος, καταθέτετε και τη λαϊκίστικη πρόταση να αφαιρέσουμε και τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να έχει λεφτά στο εξωτερικό! Αυτό δεν θα καταπέσει; Δηλαδή, μας λέτε, σε χώρα της ΕΕ να μην έχει δικαίωμα κάποιος που σπουδάζει το παιδί του στο εξωτερικό, να έχει κάποια χρήματα σε τράπεζα εκεί. Αυτό δεν θα καταπέσει, αλλά θα καταπέσει η πρόταση που φέρνουμε εμείς για να φύγει κάθε υπόνοια πάνω από το πολιτικό σύστημα».

Σχετικές ειδήσεις