ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου ζητά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου ζητά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει η έγκληση του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά του Πάνου Καμμένου, για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων και μηνυμάτων επικοινωνίας, προκειμένου η Ολομέλεια να αποφασίσει για την άρση ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την διαβίβασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο θα στείλει αρμοδίως στη Βουλή τη σχετική έγκληση, για εξέταση του αιτήματος από την Επιτροπή Δεοντολογίας και παραπομπή στη συνέχεια του θέματος στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γιαννακόπουλος έχει καταθέσει μήνυση και επιφυλάσσεται για αγωγή ενώπιον πολιτικών δικαστηρίων για το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, μετά τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας από το βήμα της Βουλής, στις 24 Οκτωβρίου 2015, με επονείδιστες εκφράσεις, χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα για το πρόσωπο του επιχειρηματία. Η παραβίαση δε προσωπικών δεδομένων εδράζεται στο γεγονός ότι ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε απόρρητα δεδομένα επικοινωνίας και δη ποινικής φύσεως διαστρεβλώνοντάς τα.

Σχετικές ειδήσεις