ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψυχάρης: Το Mega υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει

Ψυχάρης: Το Mega υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση της δανειοδότησης ΜΜΕ και κομμάτων κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, Παναγιώτης Ψυχάρης.

Ο ίδιςο διαβεβαίωσε ότι το «μεγάλο κανάλι» δεν κλείνει, όπως προεξοφλούν κάποιοι και θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα.

«Το MEGA υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει παρά τις ονειρώξεις κάποιων» δήλωσε.

Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Ψυχάρης τόνισε ότι «η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δεν είναι Μαρινόπουλος», σημειώνοντας ότι «βρίσκεται σε μια πορεία να βολέψει τα οικονομικά της και να τακτοποιηθεί σε μια δύσκολη οικονομική συνθήκη σαν αυτή που διανύουμε».

Εξήγησε δε ότι ουσιαστικώς τα δάνεια εξυπηρετούνται και ότι αν οι τράπεζες δεν είχαν μπλοκάρει από τους λογαριασμούς της εταιρείας έσοδα ύψους 25 εκατ. ευρώ, τα δάνεια αυτά «θα ήταν και τυπικώς ενήμερα». Δεν απέκλεισε μάλιστα να υπήρξαν και εξωτερικές πιέσεις προς τις τράπεζες, προκειμένου να προβούν στην ενέργεια αυτή, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία ο ΔΟΛ είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει.

Ερωτηθείς από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ν. Νικολόπουλο ποιος θα πληρώσει για τα δάνεια του MEGA, ο μάρτυρας του απάντησε: «Τα δάνεια θα τα πληρώσει αυτός που τα πληρώνει μέχρι σήμερα. Το MEGA δεν κλείνει. Θα συνεχίσει να υπάρχει. Μπορεί να είναι η φαντασίωσή σας, η ονείρωξή σας, αλλά δεν κλείνει».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν και από άλλους βουλευτές σχετικά με το τι θα κάνει το MEGA, δεδομένου του αποκλεισμού του από την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών που βρίσκεται σε εξέλιξη και αν βγει εκτός της ψηφιακής πλατφόρμας της DIGEA, ο κ. Ψυχάρης ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες τεχνολογικές δυνατότητες μετάδοσης μέσω Internet, μέσω δορυφόρου είτε μέσω NOVA, OTE TV κλπ., κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό σε μερικούς βουλευτές οι οποίοι έσπευσαν να μιλήσουν για «αντάρτικο του MEGA».

Σχετικές ειδήσεις