ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλειστηριασμοί: Η κυβέρνηση απέρριψε πρόταση της ΝΔ για την προστασία της α΄ κατοικίας

Πλειστηριασμοί: Η κυβέρνηση απέρριψε πρόταση της ΝΔ για την προστασία της α΄ κατοικίας

Δεν έκανε δεκτή η κυβέρνηση την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές στο Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε δια του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας -«Γκρέμισαν οριστικά το μύθο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας».

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνος Φωτάκης ο λόγος που δεν γίνεται δεκτή η τροπολογία είναι γιατί η ίδια ετοιμάζει συνολική παρέμβαση για τους πλειστηριασμούς, πρωτοβουλία στην οποία θα προχωρήσει άμεσα.

«Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και ευαίσθητο, το αναγνωρίζει η κυβέρνηση και έχει ήδη ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που πρόκειται να υποβληθεί στο άμεσο μέλλον, σε ένα επόμενο νομοσχέδιο» είπε στη βουλή ο κ. Φωτάκης.

Η πρόταση της ΝΔ πρότεινε αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 η κατάσχεση ακινήτων φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του,

β) το μηνιαίο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 13.900 ευρώ για άγαμο, 23.600 για ζευγάρια, προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί,

γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία (3) τέκνα.

ΝΔ: Γκρέμισαν οριστικά το μύθο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας

«Γκρέμισαν οριστικά τον μύθο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τροπολογία που κατέθεσε για το θέμα των πλειστηριασμών.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, εκτελώντας εντολές των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, απέρριψαν σήμερα την τροπολογία της ΝΔ που προέβλεπε αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο», σημειώνει η Πειραιώς και προσθέτει: «Απέρριψαν μία τροπολογία-ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Παρέπεμψαν στις "καλένδες" μία λύση που όφειλαν να είχαν θεσπίσει».

Σχετικές ειδήσεις