ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή: Σφοδρές αντιδράσεις μετά την «καταιγίδα» τροπολογιών

Ένταση στη Βουλή: Σφοδρές αντιδράσεις μετά την «καταιγίδα» τροπολογιών

Η κυβέρνηση βρήκε... ευκαιρία και κατέθεσε επιπλέον 45 (!) τροπολογίες στο νομοσχέδιο για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά και το εφάπαξ επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το μπαράζ τροπολογιών που έχουν κατατεθεί στην Βουλή, στο σημερινό νομοσχέδιο για τον χωρικό σχεδιασμό.

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί συνολικά 45 τροπολογίες, 20 υπουργικές και 25 βουλευτικές.

Το "Ποτάμι" αποχώρησε από τη συνεδρίαση κάνοντας λόγο για κατάσταση που βολεύει τα υπουργεία αλλά δεν βολεύει τη χώρα, διευκρινίζοντας όμως πως θα ψηφίσουν κανονικά στην ονομαστική ψηφοφορία για το εφάπαξ επίδομα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε έντονη αντίδραση του βουλευτή Γιάννη Μανιάτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που έκανε λόγο για ντροπιαστική κοινοβουλευτική διαδικασία λέγοντας πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα επιτρέψει να γίνει η Βουλή «πλυντήριο ανικανότητας» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης αντέτεινε τα περί σκοπιμότητας της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «συνήθη τακτική, το τελευταίο νομοσχέδιο του έτους να συνοδεύεται από πληθώρα τροπολογιών» επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τροπολογιών αφορά διαδικαστικά θέματα επειδή κλείνει το έτος κι επειδή διακόπτει η Βουλή το νομοθετικό της έργο για τα Χριστούγεννά. Όπως είπε, η κατάσταση ήταν χειρότερη και κατέθεσε στην βουλή σχετικά έγραφα από τα οποία φαίνεται ότι στο τελευταίο νομοσχέδιο του 2014 είχαν κατατεθεί 102 τροπολογίες.

Σχετικές ειδήσεις