ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Αστερίξ «πάει» Βόλο

Ο Αστερίξ «πάει» Βόλο

Ο Αστερίξ «δραπετεύει» για λίγο από τις σελίδες των κόμικς και «πάει» μία βόλτα μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου.

Την Περιοδική Έκθεση «50 χρόνια Αστερίξ. Ο Γαλάτης ήρωας στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου», θα παρουσιάσει η ΙΓ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Πρόκειται για μία έκθεση, η οποία δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο και την εκδοτική εταιρεία Μαμούθ που εξέδιδε το ομώνυμο Περιοδικό.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στο χρόνο, καθώς αφορμή για την έκθεση αυτή στάθηκε η συμπλήρωση πενήντα ετών από την πρώτη έκδοση του περιοδικού κόμικ «ΑΣΤΕΡΙΞ».

Η Έκθεση του Αστερίξ στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου περιλαμβάνει τα τριαντατέσσερα κάδρα με τις πρώτες σελίδες του περιοδικού, μια μεγάλη παιχνιδοκατασκευή και μεμονωμένες μορφές που αναφέρονται με χιούμορ στην ένταξή τους μέσα στο νέο περιβάλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου. Οι μορφές του κόμικ μπαίνουν και μέσα στη μόνιμη έκθεση σχολιάζοντας τα εκθέματα με τρόπο παρόμοιο με εκείνον που βρίσκουμε στο περιοδικό. Μια μάλιστα μορφή βρήκε το ειδώλιο ενός αρχαίου Γαλάτη προγόνου του και προτείνει στους επισκέπτες να το προσέξουν ιδιαίτερα.

Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής Αστερίξ παροτρύνει τους επισκέπτες να κατεβούν στην έκθεση των περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου ακολουθώντας τα χνάρια των πατημάτων του που αποτυπώθηκαν πάνω στα σκαλοπάτια.