ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεάν βόλτα στην Αθήνα το Σάββατο!

Δωρεάν βόλτα στην Αθήνα το Σάββατο!

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου συμβαίνουν πολλά, ενδιαφέροντα και δωρεάν πράγματα στην Αθήνα.

Από τη μία οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που ανοίγουν τις πόρτες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων χωρίς εισιτήριο, και από την άλλη τα μικρά και μεγαλύτερα φεστιβάλ και events που διοργανώνονται σε κάθε γωνιά της πόλης, μας επιτρέπουν να φτιάξουμε ένα ωραιότατο σαββατιάτικο πρόγραμμα, χωρίς να ξοδέψουμε τίποτα.

Μεσημεράκι στην Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου –γνωστό και ως Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς– η είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας είναι δωρεάν.

Απόγευμα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η είσοδος σε ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου θα είναι δωρεάν το Σάββατο από τις 17.00 ως τις 20.00. Επί τη ευκαιρία, μάλιστα, θα παρακολουθήσατε και την ξενάγηση στα «Ανθρώπινα πρόσωπα στο Μουσείο Ακρόπολης» που πραγματοποιείται στις 17.00 και στις 19.00 στα ελληνικά και στις 18.00 στα αγγλικά.

Βόλτα στο Δουργούτι

Από τις 17.00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ η γειτονιά που φιλοξένησε το σκηνικό της Μαγικής Πόλης του Νίκου Κούνδουρου πλημμυρίζει παραστάσεις, προβολές ταινιών, αφηγήσεις ιστοριών και βόλτες-ξεναγήσεις στα δρομάκια της, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δουργουτίου που πραγματοποιείται όλο το Σαββατοκύριακο. Στις 18.00 το απόγευμα η Ομάδα Άστυ προγραμματίζει έναν από τους πιο ενδιαφέροντες περίπατους-ξεναγήσεις στη γειτονιά. Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Γιατί αρχαιολόγος αποκαλεί μη ελληνικό τον τάφο;