ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη: Το μυστικό της Περσεφόνης (pics)

Αμφίπολη: Το μυστικό της Περσεφόνης (pics)

Η παράσταση της αρπαγής στο ψηφιδωτό δάπεδο στην Αμφίπολη δεν αποκλείεται να δηλώνει σχέση με τον μακεδονικό οίκο

Τα αινίγματα στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης μοιάζουν με τη Λερναία Ύδρα.

Το τελευταίο ερώτημα λύθηκε όταν η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τη μορφή της Περσεφόνης, γεγονός που διαλεύκανε ένα από τα μυστήρια που προβλημάτιζαν έντονα τον αρχαιολογικό κόσμο τις προηγούμενες ημέρες.

Τελικά η Περσεφόνη βγήκε από το σκοτάδι αιώνων στο φως με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, τη στιγμή που την αρπάζει ο Πλούτωνας.

Το γεγονός ότι η ψηφιδωτή παράσταση διαστάσεων 4,5 Χ 3 .μ ήρθε πλήρης στο φως, φαίνεται να απαντά σε ορισμένα ερωτήματα, αλλά προσθέτει μερικά ακόμα στη σειρά των αναπάντητων θεμάτων.

Η γνωστή αρχαιολόγος και γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο νεκρός που έχει ταφεί στον τύμβο να συνδέεται με τον βασιλικό οίκο των Μακεδόνων.

Γιατί όμως να μην έχει ταφεί στις Αίγες;

Γιατί όμως κάποιος που σχετίζεται με τον Μακεδονικό οίκο να μην έχει ταφεί στις Αίγες αλλά στην Αμφίπολη; Όπως αναφέρει στην εφημερίδα "Τα Νέα", υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείο Πολιτισμού "δεν μιλάμε για μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά πιθανόν για κάποιο στρατηγό, κάποιον αξιωματικό ή κάποιον άρχοντα της Αμφίπολης που θέλει να δηλώσει τη στενή του σχέση με τον Αλέξανδρο."

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Η Περσεφόνη μάγεψε τα διεθνή ΜΜΕ (pics)

Αμφίπολη: Δείτε την Περσεφόνη, τον Ερμή και τον Πλούτωνα σε 3D εφαρμογή (pics)

«Βουλιάζει» η Αμφίπολη από τουρίστες (pics)

Αμφίπολη: Δείτε τη νέα τρισδιάστατη απεικόνιση του τάφου