ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χατζάκης: «Η Επίδαυρος δεν πρέπει να κλείνει ποτέ»

Χατζάκης: «Η Επίδαυρος δεν πρέπει να κλείνει ποτέ»
Ακυρώθηκαν οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο, λόγω στάσεων εργασίας...

«Εκκλησία του παγκόσμιου πνεύματος», η οποία « δεν πρέπει να κλείνει ποτέ», χαρακτήρισε την Επίδαυρο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) Σωτήρης Χατζάκης.

Με αυτή τη φράση ο κ. Χατζάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην ακύρωση των παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στην Επίδαυρο, λόγω των στάσεων εργασίας που προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζάκης σε δήλωσή του, την οποία απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Επίδαυρος είναι μια εκκλησία του παγκόσμιου πνεύματος και μια εμβληματική, λειτουργική οντότητα της διαχρονίας του έθνους.

Υπό αυτή την έννοια δεν πρέπει να κλείνει ποτέ και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συγκυρίες, καθώς ο πολιτισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον τουρισμό και αποτελεί ένα δυναμικό παραγωγικό όπλο της χώρας».

Επίσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι η παράσταση «Μικρά Διονύσια» θα παρουσιαστεί σε άλλη ημερομηνία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, επισημαίνοντας ότι: «Σε αντίθετη περίπτωση, ο καθένας ας αναλάβει το κόστος και τις ευθύνες του».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των ηθοποιών του ΚΘΒΕ προχώρησαν σε στάσεις εργασίας στις 8 και 9 Ιουλίου, ημέρες διεξαγωγής των παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, διαμαρτυρόμενοι για την εξομοίωση του θεάτρου με το καθεστώς των ΔΕΚΟ και την περικοπή των εκτός έδρας αποζημιώσεών τους.