Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Οι Τουρκόφωνοι στήριξαν τον Σύριζα στη Θράκη

Οι Τουρκόφωνοι στήριξαν τον Σύριζα στη Θράκη

Περισσότερα από 40 λεωφορεία και εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα μπήκαν στην Θράκη με ψηφοφόρους για να στηρίξουν τους μουσουλμάνους υποψήφιους.

Θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ και των μουσουλμάνων υποψηφίων σε Ξάνθη και Ροδόπη. Στο 45,40% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και στο 48,45% στην Κομοτηνή, κατέγραψαν μοναδικά ρεκόρ για την Κουμουνδούρου.

Συνολικά, από τους έξι βουλευτές που εκλέγουν η Ξάνθη και η Ροδόπη, οι τρεις θα είναι μουσουλμάνοι, εκλεκτοί τουρκόφιλοι.
Συγκεκριμένα, ο Μουσταφά Μουσταφά με 12.429 ψήφους και ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ με 9.559 ψήφους εξελέγησαν βουλευτές Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης με 9.827 με τη Νέα Δημοκρατία.
Στην Ξάνθη εξελέγησαν για τον ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρικά με 16.244 ψήφους ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Στάθης Γιαννακίδης (3.750 ψήφους), ενώ ο Αλέξανδρος Κοντός (7.184 ψήφους) με τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του site tourkikanea.gr περισσότερα από 40 λεωφορεία (πάνω από 2.000 άτομα) μετέφεραν «εισαγόμενους ψηφοφόρους» από την Τουρκία, οι οποίοι παρά το ότι ζουν ή σπουδάζουν στην Τουρκία, διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα στη Ροδόπη και ενισχύουν με την ψήφο τους σε κάθε εκλογική περίοδο τους μουσουλμάνους υποψηφίους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκόγλωσης εφημερίδα Τρακιανίν Σεσί, «έγινε γνωστό πως σε λεωφορεία τα οποία μετέφεραν από την Τουρκία δυτικοθρακιώτες Τούρκους ψηφοφόρους, κατά την επιστροφή τους απόψε στα σύνορα, όταν έφτασαν στους Κήπους, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ επειδή κάποιοι από τους επιβάτες που εισήλθαν, δεν επέστρεψαν με το λεωφορείο αλλά έμειναν στα χωριά τους. Μάθαμε πως το πρόβλημα αφορούσε 17 λεωφορεία. Δυτικοθρακιώτες ψηφοφόροι προσπαθούνε να ρυθμίσουν το θέμα, συγκεντρώνοντας μεταξύ τους χρήματα.
Αλλά καθώς το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί είναι γύρω στα 10.000 ευρώ, δεν φαίνεται πιθανό να συγκεντρωθεί και οι Δυτικοθρακιώτες ψηφοφόροι αναμένουν στα σύνορα με μεγάλη ανησυχία...

Σύμφωνα με τον νόμο το λεωφορείο πρέπει να επιστρέψει τόσους ταξιδιώτες όσους μετέφερε όταν μπήκε».

Σχετικές ειδήσεις