Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εκτυπωτές από …χρυσάφι τιμολογούν στο Δήμο της Αθήνας

Εκτυπωτές από …χρυσάφι τιμολογούν στο Δήμο της Αθήνας

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο της Αθήνας... Ερωτηματικά εγείρει το… παραστατικό αγοράς για εκτυπωτή. Όπως φαίνεται από το έγγραφο σε χαλεπούς καιρούς, ο δήμος πλήρωσε «χρυσούς» έναν υπολογιστή και έναν εκτυπωτή, οι οποίοι στο εμπόριο κοστίζουν περίπου εννιά φορές λιγότερο.

Εφόσον πρόκειται για υπερτιμολόγηση, το ερώτημα που ανακύπτει είναι σε ποιο ακριβώς σημείο εντοπίζεται το πρόβλημα, στην υπηρεσία προμηθειών που δεν κάνει έρευνα αγοράς ή σε κάτι άλλο;

Και το σοβαρότερο ζήτημα είναι αν οι υπερτιμολογήσεις γίνονται προς όφελος κάποιων που …πιστώνονται τη μεγάλη διαφορά με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

Για του λόγου το ακριβές, ο δήμος Αθηναίων φαίνεται να προμηθεύεται ένα υπολογιστή (DELL OptiPlex 3020 SFF Core i5-4590 3,30GHz 3020-8910 Intel, 4GB RAM, 500GB HDD, Intel HD graphics, Win7 Pro) που κοστίζει περίπου 580 έως 700 ευρώ σε… τιμή ευκαιρίας μόλις 10.700!

Αντίστοιχα, ένας εκτυπωτής των περίπου 90 ευρώ χρεώνεται στο δήμο 1.455 ευρώ.

Εφόσον τα παραστατικά αποτυπώνουν την ακριβή εικόνα, τότε με απλά λόγια για δύο προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς με 800 ευρώ περίπου, ο δήμος καλείται να καταβάλλει 12.155 ευρώ!

Αν και δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την ακρίβεια των στοιχείων, είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά με τα παραστατικά...

Σχετικές ειδήσεις